IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 знака, че работата съсипва брака ви

5 юни 2016 13 20

Кога офисът е станал по-уютен от собствения ви дом

Снимка: Outnow

Снимка: Outnow

Работите по 60 часа седмично и с гордост изтъквате колко уважаван и безценен професионалист сте. Колеги и клиенти ви уважават и търсят съветите ви, но какво се случва с личния ви живот?

Вечно сте преуморени от работа, поставяте задачите на първо място и не спирате да говорите за професионалните си ангажименти с половинката, която вече дори започва да ви отбягва. Познато ли ви е? Може би е време да се замислите дали кариерата не съсипва брака ви. Ето и знаците, които ще ви подскажат, че сте тръгнали по този тежък и драматичен път:

1. Поставяте работата пред връзката си

Отказвате семейни ангажименти заради работа, нямате желание за романтични вечери със съпруга/та си, защото имате да свършите това-онова и не пускате телефона от ръцете си.

2. Прекалено уморени сте, за да прекарате дори малко време насаме с любимия човек и сексът вече е мираж.

Работата ви изцежда, а умът ви е само в задачите и дори не желаете да се отскубнете от тях, за да се потопите в уютната и интимна семейна обстановка. За капак пренасяте напрежението от офиса у дома.

3. Съпругът/ата ви се е превърнал/а в работен терапевт /консултант

Не спирате да търсите съвети от него/нея за работата си, а когато не ви трябват, просто се оплаквате от прекалената си заетост, но не правите нищо, за да я намалите.

4. Нямате за какво да си говорите с партньора

Кариерата е обсебила живота ви и постепенно сте се дистанцирали от своя партньор. На практика вие нямате какво да си кажете и говорите единствено за работата си.

5. Не искате да се социализирате

Не само се дистанцирате от половинката, а и отказвате да излизате с общите ви приятели. Когато сте у дома, искате само да гледате телевизия и да спите, като едното ви око остава забито в телефона.

6. Напрежението у дома расте без видима причина

Все по-често спорите със съпруга/та си за дреболии, което е логично следствие от напрежението и умората, натрупани от работохолизма ви.

7. Осъзнавате, че сте по-щастливи в офиса, отколкото у дома

А как да бъде иначе? Вкъщи е война, тъй като вие сте нарушили семейния уют с постоянните си оплаквания, критики и бръщолевене за работа. Никой не иска да общува с вас и партньорът ви дори не желае да ви слуша.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари