IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-мразените професии

25 декември 2017 12 00

Защо имат лоша репутация

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато си мислите за някои професии, в главата ви изникват определени картинки. И то невинаги добри. Причината често не се базира на личен опит в тези професии, а по-скоро на впечатлението, което са оставили у вас.

Нека разгледаме кои са работите с най-лоша репутация и защо:

1. Зъболекари

Има ли някой, който да обича зъболекари? Най-често те са асоциирани с болка и звукът на онази гадна машинка, който буквално пили в мозъка.

2. Директори на училище

Децата не само се страхуват от тях и ги мразят, но и родителите и учителите не обичат да си кореспондират с тях.

3. Брокери на недвижими имоти

Нуждаеш се от тях, но едновременно трудно им се доверяваш. Брокерът е търговец и всеки си мисли, че е там, за да го излъже по някакъв начин дори много на дребно.

4. Адвокати

Положението с тях е подобно като при брокерите. Репутацията им е на безскрупулни лъжци, които могат да ти съсипят живота – особено ако са срещу теб, а не от твоята страна.

5. Данъчни

Дори да си плащаш данъците чинно, самата мисъл да се разправяш с някой бюрократ, който ще се рови в сметките ти до стотинка, е неприятна и плашеща. А те са като питбули – захапят ли, пускане няма.

6. Водещи – новини/шоу програми

Седят си на топло, добре облечени, гримирани, платени и не спират да се усмихват. А животът навън е труден, пълен с неприятни хора, задачи и проблеми и ти се иска да уцелиш „тоя от екрана“, който ти пожелава „Добро утро!“, сякаш слязъл от корица.

7. Политици

Едва ли има по-добър лъжец от политика. Дори сам да си си го избрал, пак не му вярваш.

8. Амбулантен търговец

Не само че са досадни, но и ти губят времето. Идват дори до дома ти и на практика няма къде да се скриеш от тях. Често успяват да те навият да си купиш някоя глупост, за която после се проклинаш, проклинаш и тях.

9. Лекари

Някои са мили и ти дават болничен. Те лекуват настинка грип, обрив и други не особено опасни здравословни състояния. Проблемът е когато трябва да общуваш с хирурзи, онколози и т. н. Срещата с тях никога не е за добро и всява страх.

10. Бюрократи

И разбира се подобаващо място имат и хората, които седят на държавна работа и дори да имаш пари и положение, си оставен на тяхната милост. А те може да ти скъсат нервите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Гого ( преди 6 години )
Абсолютно вярна класация! Бих добавил и митничарите, и катаджиите, но предполагам те влизат в графата за бюрократи. Специално митничарите могат да те докарат до инфаркт ако внасяш нещо извън ЕС. И разбира се, гадните бакшиши имат място в тази класация. Всички са за обстрел :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар