IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да поглезите служителите си в офиса

5 януари 2018 08 20

Спечелете благоразположението им

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Казват, че начинът, по който се отнасяте към подчинените си, е начинът, по който третирате и клиентите си. Замислете се как се отнасяте със служителите си? Дали ги мотивирате достатъчно и дали им предлагате необходимите работни условия да се трудят без стрес и в креативна среда?

Ето 5 сигурни начина да си осигурите любовта на своите подчинени и да подсилите мотивацията им да показват по-добри резултати:

Масаж на стъпалата

Може да инсталирате няколко масажни вани в офиса и така да осигурите щастието на своите служители. Откъм хигиенна гледна точка обаче това едва ли е най-доброто решение.

По-скъп вариант е да викате масажисти, които да го правят с ръцете си. Дори да бъде веднъж годишно, жестът ще се запомни.

Стая за почивка

Подобен кът действа много мотивиращо на служителите. В него може да има библиотека, велоергометър, тенис маса, джага или дори компютърна игра – всичко, което да разсее човек от текущата му работа дори за 10-15 минути. Подобни занимания повишават продуктивността на служителите ви. Разбира се, те трябва да са наясно, че не може да прекарват 50 % от времето си в тази стая.

Бюра за правостоящи

Седенето по цял ден е изключително вредно. То не само причинява увреждания във физиката, но и процесът на застояване натоварва сърцето, кръвообращението, води до затлъстяване и причинява умора. Ще ви коства минимални усилия да поставите „правостоящи бюра“ на няколко места в офиса, където подчинените ви да си местят лаптопа, когато се схванат на стола.

Още по-забавно ще е да въведете правило, в което всеки служител трябва да работи прав минимум 20 минути на ден!

Цветен и забавен интериор

Детайлите и цветовете правят работната атмосфера в пъти по-приветлива и позитивна, разкриват различни изследвания.

Музика

Музиката се използва за почивка и за релакс. Тя е чудесен начин да се отървете от стреса. Осигурете на служителите си възможност да намалят напрежението и да „заредят батериите“ като им позволите да слушат приятна музика поне 10-15 мин на ден. Ако работата позволява, няма нищо лошо и да работят със слушалки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари