Хората често оправдават развода си с различни фактори като изневяра, липса на комуникация, недостатъчна тръпка/страст. Оказва се обаче, че доста сериозна причина за края на брака ви може да бъде и вашата професия.

Скорошно американско изследване на U.S. Census Bureau's Five-Year American Community Survey показва, че 30,8 % от браковете приключват с развод. А фактор за това може да бъде и работата ви. Ето кои професии се свързват с най-висок процент на разводи :

1. Управител на казино (52,9%)

Това е най-опасната професия за вашия брак, а причините са логични. Хората на подобна позиция са изложени на куп изкушения – алкохол, сексапилни жени, хазарт. Напрежението също е голямо, тъй като се работи основно нощем и с много пари, което често прави хората по-неустойчиви на въпросните изкушения.

2. Барман (52,7%)

Едва ли се изненадвате, че втората най-заплашителна за семейния ви живот професия е барман. Тя включва много нощни смени, много пияни жени и срещи с интересни и дори опасни хора. Барманите често влизат и в ролята на психолози, като задушевните разговори с тях предразполагат за изневяра.

3. Крупие (50,7%)

Точно както барманите и крупиетата в казина са с висок процент на разводи. Предпоставките са почти същите – нощни смени, много социални контакти, алкохол, афинитет към хазарта.

4. Стюард/стюардеса (50,5%)

Кой би искал да има до себе си постоянно отсъстваща половинка? Никога нямате еднакъв тайминг, на практика дори рядко успявате да се засечете по празниците или да направите обща почивка.

5. Строителен работник (50,1%)

У нас те имат сравнително дефинирано работно време, но в Америка изглежда това не е така. Според експертите причината за високия процент разводи при строителните работници е именно липсата на постоянен график.