IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките, които ви саботират на работното място

10 ноември 2018 11 45

Проблемите в комуникацията са фатални за имиджа ви

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Комуникацията играе огромна роля за това как другите ви възприемат. В работен план е още по-важно как общувате с другите, тъй като това може да е определящо за кариерата ви.

Нерядко думите могат да бъдат интерпретирани по погрешен начин и това да създаде лошо впечатление.

Доказано е, че конкретни фрази ви представят в неблагоприятна светлина и е хубаво да ги избягвате, особено ако искате да излъчвате увереност и компетентност.

Изчистете комуникацията си от следните фрази:

„Това е невъзможно“ и „Не мога“

Подобни заявления са натоварени с негативно значение и показват, че ви липсват компетенции да се справите със съответните задачи и отговорности. По-добре кажете, че „няма“ да направите нещо и след това се аргументирайте подобаващо. Твърдата позиция, подплатена с добра обосновка ще създаде усещането у останалите, че вие сте доста компетентен и знаете какво правите.

„Не съм сигурен, но може би…“

Това е погрешен начин да представите своя идея. След като самите вие започвате с това, че не сте сигурни за нещо, как очаквате другите да повярват в идеята ви? Неувереността се усеща отдалече и е считана за слабост, която може да ви изиграе лоша шега.

„Това говори ли ви нещо?/Това има ли смисъл според вас?“

Често по време на презентация говорещият прави паузи, в които да се увери, че аудиторията следи мисълта му и разбира какво говори. Подобни въпроси обаче могат само да събудят съмнението у другите и те да започнат да оспорват думите ви или да задават излишни въпроси, само защото неволно сте им дали този шанс.

По-добрият вариант е преди самата презентация да вметнете, че ако някой има въпроси или неяснота в процеса на излагане на темата, може деликатно да ви прекъсне в подходящ момент и да ги зададе.

Извинявате се прекалено често

Когато човек сгреши, е напълно нормално да си признае. Недейте обаче да прекалявате с извиненията, защото това лесно може да бъде сбъркано с липса на увереност.

Не псувайте

Изчистете езика си от всякакви нецензурни думи и псувни. Те са признак на лоши маниери, неувереност и беден език и познания. Освен това подобен език може да дистанцира колегите ви от вас.

4-те най-силни зодиакални знака

5 мита за отношенията, които са пълни глупости

Според зодията: Кои са най-често срещаните ни страхове?

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари