IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 фрази, които великите лидери никога не ползват

26 декември 2018 10 30

Те само ще понижат авторитета ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

„Всичко което кажете може да бъде използвано срещу вас…“ дори и да не сте в съда. В работата думите ви също се приемат доста на сериозно, особено ако сте на лидерска позиция. Вие поставяте не само задачите, но и темпото и тона на комуникация. Затова е хубаво да изчистите речта си от определени фрази.

Ето няколко добри примера кои изрази истинските лидери не използват и защо:

„Може би…“

Вероятно сте чували тази фраза от различни ръководители. Истината е, че хората, които си позволяват да я ползват, не са истински лидери, а по-скоро обичат да си играят с емоциите на своите подчинени, оставяйки ги в някакво неведение и генерирайки идеи от самите тях. Добрият и уверен шеф ясно поставя целите и насоката без да оставя милион сценарии зад думите си. „Може би…“ предполага известна несигурност, което определено не ви поставя в авторитетна позиция.

„По мое мнение…“

Няма нищо лошо да имате мнение, но категорично не го изразявайте с тези встъпителни думи. Все пак вие сте ръководителят и вие не правите предложения или предположения, а категорично обявявате цели/резултати/план за действие. Колкото по-императивни и ясни сте в инструкциите си, толкова по-големи резултати ще постига екипът ви.

„Аз съм шефът, така че…“

Ако се налага да обяснявате постоянно позиция та си, то вие определено не сте авторитет. Това е излишно натъртване на позицията ви, която ще бъде приета негативно от служителите ви, тъй като цели да ги постави на мястото им.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари