IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искате ли да забогатеете? Съветите на Уорън Бъфет

28 април 2019 15 15

Мислете внимателно преди да вземете заем

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Уорън Бъфет е сред най-богатите хора на света. И на 88 години той не се отказва да трупа пари, а съумява да го прави още по-умело. Ако сте се замисляли как да увеличите финансите си, може би трябва да послушате съветите на човек, който доказано го може, като Уорън.

1. Мислете внимателно преди да вземете заем

Уорън съветва да взимате заем само като крайна мярка. „Виждал съм най-много хора да затъват заради алкохол и заеми. Като се замислите в повечето ситуации можете да минете без дългове. Ако сте умни, ще натрупате пари без да взимате заеми“, сподели магнатът в интервю през 1991 г.

2. Пестете умно

Бъфет винаги е натъртвал, че за да имаш да инвестираш, трябва да си спестявал. „Не пестете това, което е останало след изхарченото. Харчете това, което е останало след заделеното“. Бизнесменът добавя и че човек не трябва да разчита само на един източник на приходи.

3. Инвестирайте в неща, които разбирате

Финансови консултанти много. Но истината е, че трябва да знаете къде отиват парите ви и как те ще се умножат. Ако ще инвестирате, гледайте да сте си написали домашното и да сте проучили компаниите, чиито акции ще купувате или пазарите, на които ще оперирате.

4. Учете нови неща

Уорън вярва, че инвестицията в собственото развитие е най-важната и отплащаща се инвестиция. „Най-добрата инвестиция, която можете да направите, е в собствените ви умения. Всичко, което правите, за да развиете себе си или бизнеса си, ще е продуктивно“, твърди той.

5. Не живейте „заплата за заплата“

Това е популярна схема на живот за мнозина. Но според бизнесмена тя никога няма да еволюира в печалба и забогатяване. Ако човек мисли как да изкара, само за да си покрие елементарните ежедневни разходи, той няма как да излезе извън рамките и да е мотивиран да се бори за нещо повече.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари