IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мечтана работа: Съдия на Куче бол

26 май 2019 13 15

Да отговаряш за два отбора от кученца

Снимка - Getty

Снимка - Getty

Всеки запален по спорта знае за съществуването на Супербоул. Финалът на Националната футболна лига на САЩ се провежда всяка година в края на януари или началото на февруари и противопоставя шампионите на Националната футболна конфедерация и Американската футболна конфедерация. Супербоул е едно от най-гледаните телевизионни предавания в Щатите.

Но има едно предаване, което може да се състезава за любовта на феновете със Супербоул. И това е така нареченото „Куче бол“, което се излъчва точно преди футболния финал по Анимал планет. Шоуто противопоставя два отбора от кучета – отбор „Грива“ и отбор „Пухкав“, които се опитват да спечелят купата. 

Снимка: Reuters

И докато кучетата се опитват да се надиграят, един човек е отговорен за цялото забавление по време на играта. Дан Счакнър е рефер на тази „битка“ още от 2012 г. Той израства сред кучета, но никога не си е представял, че може да се окаже на такова работно място. Работи като телевизионен водещ, но се оказва на точното място в точния момент. След като предишният водещ на „Куче бол“ се отказва да го води, продуцентите се свързват със Счакнър.

Но невинаги всичко е вървяло гладко. „След като се появи тази възможност, аз веднага изпратих касета със своето прослушване. Но от екипа имаха малко притеснения относно това, че изглеждам млад и нямах никакъв опит“, споделя Счакнър. С постоянство и начин на сближаване с кучетата, той успява да впечатли продуцентите на шоуто и вече осем години той е на тази позиция. 

Снимка: Getty

Подготовката за шоуто не отстъпва по нищо на тази за Супербол. Тя започва още през май или юни с избирането на приют, от който ще бъдат взети играчите за двата отбора. Снимки на кучетата се изпращат до Счакнър, а той трябва да вземе трудното решение кои от тях ще бъдат избрани. Тъй като малките кученца, които всъщност участват в състезанието не са родени по това време, приютите изпращат изображения на техните родители. Кучетата трябва да бъдат ваксинирани, с определен ръст и тегло, за да участват в отбора. 

 

 

Но най-доброто от всичко това е, че всяко едно куче, което видите по телевизията ще бъде осиновено накрая. 

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари