IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 трика да спечелите аргумент

15 ноември 2019 15 00

И то без да повишавате тон и да отправяте заплахи

Снимка: Istockphoto

Когато сте омъжена или в сериозна връзка, се налага да спорите и да правите компромиси. Трудно е обаче да отстъпиш или да си замълчиш, когато си убедена, че си права. И ако имате половинка, която също не отстъпва, ще ви трябват доста търпение и сили, за да го убедите да се съгласи с вас. Ето и няколко трика, които ще ви помогнат да спечелите в спора:

Гледайте го в очите

По време на всякакви противоречия е важно да гледате опонента в очите. Според експертите, тези които го правят, са по-трудни за оборване или убеждаване, което означава, че вашият партньор няма да успее да ви убеди в неговата гледна точка.

Не повишавайте тон

Повишаването на тона издава слабост пред другата страна, тъй като показва, че въпросният човек е изнервен и не може да се наложи освен ако не вика. Освен това спокойният и нисък тон е демонстрация на увереност и психологически действа убедително върху опонента.

Започнете със съгласие

Може и да ви прозвучи странно, но конфигурирането на вашето твърдение е много важно. Силен психологически ефект имат конструкции, които започват със съгласие, но след това идва голямото „НО“. Ползвайки този похват вие ще успеете да успокоите партньора си, създавайки му илюзията, че се съгласявате с него и така той ще има възможност да чуе все пак какво му казвате.

Копирайте езика на тялото му

Изследвания показват, че когато копирате жестовете на тялото на опонента си, той се успокоява, доверява ви се и е по-склонен да се съгласи с вас, защото ви усеща по-близки.

Винаги споменавайте колко го обичате

Хубаво е да влизате в спора с възможно най-малко негативизъм и ярост. Започнете с това колко го обичате и как искате да не се карате, а да направите най-доброто и за двама ви. С емоционалната нотка можете да намалите инерцията, която той вероятно е набрал и да започнете разговора по-позитивно. Освен това има вероятност да му внушите чувство за вина!

Бъдете уверени, но не и арогантни

В никакъв случай не ползвайте назидателен тон или не се перчете, че вие сте разумната страна, която знае най-много. С арогантност няма да спечелите нищо. Увереността е друго нещо и тя работи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари