IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с бившия в офиса

24 ноември 2019 14 00

Не е лесно да работите с бившия си, но се дръжте като професионалист

Снимка: Pexels

Раздялата не е приятно нещо, но още по-неприятно е, ако вашият бивш е ваш колега, който трябва да виждате всеки ден. Дори да сте приключили отношенията си цивилизовано, много малка е вероятността и двамата да сте останали с топли чувства един към друг. Как тогава вашата раздяла да не се отрази на работата ви?

1. Изчистете комуникацията

Разберете се кой какво чувства и заедно решете дали можете да работите на едно място. Коментирайте как ще се държите в офиса, така че и двамата да се чувствате добре.

2. Дръжте личния си живот извън офиса

Нека вашата драма остане достояние само за двама ви и най-близките ви приятели. Не коментирайте с другите колеги личния си живот като цяло и раздялата ви.

3. Комуникирайте професионално

Вече не сте двойка, така че можете да сведете комуникацията с бившия до минимум. Общувайте само по работа и само в професионален план – учтиво и кратко.

4. Не говорете лошо за бившия си

Без значение чия е вината за раздялата, не говорете лошо за бившия си. Ще се разчуе, ще стане неприятно, а и все пак вие сте професионалисти и не изкарвате кирливите си ризи пред всички.

Със сигурност и той има какво да каже за отношенията си с вас, така че няма смисъл да го провокирате и да превръщате офиса в бойна арена и рискувайки да съсипете репутацията си.

5. Не го следете

В даден момент всеки от вас ще продължи напред. Може да научите, че бившият ви има нова половинка. Може тя дори да е ваша колежка. Бъдете много внимателни как ще реагирате. Най-добрият вариант е да запазите пълно мълчание по темата, за да не развалите баланса на работната атмосфера.

6. Дръпнете се на дистанция

Ако не можете да се справите със ситуацията да работите в един офис с бившия си, помолете да сменят екипа ви, офиса или дори смяната ви, за да не се засичате.

7. Намерете си нови приятели

Време е да се обградите с хора, които не познават бившия ви в детайли. Потърсете колеги, които не са били в течение на вашите отношения, които няма да ви гледат със съжаление и с които ще имате хиляди теми за обсъждане и нито една от тях няма да включва бившата ви връзка.


Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари