IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-евтиният начин за тренировка – секс, секс, секс

31 юли 2011 07 25

Е, малка част предпочитат и прахосмукачката – да чистят

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Проведено наскоро изследване даде изненадващи резултати – дори след дълъг работен ден жените се съгласяват да правят секс, ако са убедени, че това ще им помогне да изгорят повече калории и да свалят килограми, пише Dnes.bg.

Специалистите констатират, че кризата и високите цени на картите за фитнес клубовете убиват страстта в отношенията, тъй като много жени приемат секса просто като евтин начин за тренировка. Тази позиция се споделя от 76% от анкетираните.

Почти две трети от жените, които имат карта за фитнес клуб, са заявили, че с удоволствие биха предпочели секса и дори чистенето с прахосмукачка, ако са убедени, че ще изгорят същото количество калории, колкото ще стопят и при обикновена тренировка.

Според данните, цитирани в книгата „Елементарна сексдиета“ на Кери Маклоски, половин часа секс изгаря 150-250 калории, а в отделни случаи до 350 в зависимост от активността. Над 200 калории пък се горят при един час целувки. 

В подкрепа на подобна диета се обявиха дори холивудски звезди и представители на здравната система, подчертавайки нейните предимства (намаляване на теглото и на риска от сърдечен пристъп). 

Лекарите обясняват, че тайната се крие в ендорфините, които се отделят по време на оргазъм. Смята се, че те стимулират имунните клетки, които се борят със заболяванията, включително рака. А дори и с бръчките.

Автор - снимка

КоментариКоментари

Аз ( преди 11 години )
Ето я глупостта на мъжа. Като поумнее (леле! направо съм оптимист!)ще разбере, че ергенлъка никак не е евтин! Ако има малко мозък в главата и в училище са го научили да смята - да направи сметка. Кръчми, гаджета, храна - хем нездравословна, хем скъпа, нередовен живот, водещ до болести - лекарства. Неангажираност към себе си. Повярвайте - скъпо е!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Petar ( преди 12 години )
Глупости :) да имаш гадже или съпруга е много по голям разход от карта за фитнес. Разбира се за мъжете, на жените им излиза много по евтино да правят секс.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар