IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предпазим бебето от напълняване

25 ноември 2011 07 00

Знаете ли, че 21% от момченцата и 18% от момиченцата на възраст между 2 и 3 години вече имат проблеми с теглото?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото по-пухкаво е бебчето, толкова по-сладко и красиво изглежда, нали? Знаете ли обаче, че според последните изследвания 21% от момченцата и 18% от момиченцата на възраст между 2 и 3 години вече имат проблеми с теглото?

И което е по-важно – има начин да попречите това да се случи с вашето съкровище и то още от най-ранната му възраст!

Само спокойно! Няма да ви караме да подлагате малчуганите си на най-модерната бебешка диета. Да им помогнете да бъдат здрави всъщност е много лесно - просто след хранене оставете бебето да лежи по корем!

Според учените тази поза помага за укрепването на шията и мускулите на гърба. А те са от огромно значение, когато мъника започне да пълзи насам-натам, за да опознае света около себе си. Това пък от своя страна осигурява необходимото натоварване, за да се развива тялото правилно.

Специалистите са убедени, че ако майките вземат под внимание ползата от стоенето по корем, това ще помогне мрачната статистическа за затлъстяването на децата да се намали значително.

Освен това учените вече доказаха и че за малките същества е най-добре да спят в прегръдките на мама. Така мозъкът и сърцето им се развиват по-добре.

Затова не му мислете много, а направо гушнете любимото си човече и заедно поспете или просто полежете по корем. А за да сте сигурни, че и двамата ще се насладите на пълен комфорт и спокоен сън, можете да се мушнете под олекотената завивка Ева.

Тя ще ви осигури идеалната температура и сигурна защита от алергии и други раздразнения.

Автор - снимка

КоментариКоментари