IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако искате да сте здрави, по-добре не стойте много-много при децата

14 декември 2011 10 00

Оказа се, че работещите майки са по-здрави от тези, които остават в къщи с малките деца

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Не сме сигурни доколко тази информация ще се харесва на всички дами, които имат хлапета, но спред Дейли Мейл, работещите майки, особено тези на половин работен ден, са по-здрави и по-щастливи от жените, които остават в къщи с малките деца.

Британският вестник се позовал на изследване, направено то американски учени, което заключило, че най-добро за здравето и душевното равновесие на майките е непълното работно време. То е за предпочитане пред пълния работен ден и стоенето в къщи с децата.

Разлика в симптомите за депресия и общо здраве между тези, които работят само по няколко часа, и тези на пълен работен ден обаче няма.

При втората категория са повече конфликтите между служебните задължения и родителските отговорности.

Всички анкетирани работещи майки са с чувството, че работата им е полезна за семейството и им помага да са по-добри родители.

Анализът на1300 майки, наблюдавани 10 години, показва, че тези на непълно работно време са не по-малко ангажирани във възпитанието и образованието на малките деца от стоящите си в къщи.

Те дори дават по-добри възможности за учене на малчуганите от домакините и работещите на пълен работен ден.

Какво е вашето мнение?

Автор - снимка

КоментариКоментари

Sunnny ( преди 12 години )
Лъки, а знаеш ли колко много деца страдат от това, че майките им са непрекъснато до тях? ЧЕ на тях избиват комплексите и неудовлетвореността си от живота? Никой не казва децата да се "захвърлят" на чужди хора, а става дума за баланс между двете лица на една жена - на майка и на реализирана жена. За да възпитаваме децата си добре, трябва да сме спокойни и усмихнати. Една изнервена от постоянното седене вкъщи майка е по-лош вариант за детето. А иначе щях само да напиша, че да - на половин работен ден ми се струва идеален вариант. Хем ще поработя малко, хем ще си гледам детето.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
LUCKY* ( преди 12 години )
Който е написал тази статия да си удари един чук в главата!Заради такива авторчета като вас милиони деца погиват от това, че са оставени на чужди хора и не биват възпитавани в основни човешки ценности, защото нито на майката, нито на бащата му се занимава. Майката да бяга от детето си, защото не било здравословно! И да останат само едни зомбирани бъдещи членове на обществото, не случайно и убийствата сред деца зачестиха. Никой не ги е научил на любов, на добро и зло!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар