IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Традициите не са това, което бяха

16 март 2012 08 40

Домакините се броят на пръсти, а половината жени в Англия не могат да шият

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Живеем в 21 век – динамична среда, в която много от действията и задълженията на жените в миналото, вече са отживелица. Традиционната домакиня, която плете, шие и готви вкусотии, е заменена от напориста жена, която отделя сериозно време на работата си и се ползва от благините на техниката и новите продукти, за да живее по един удобен и по-улеснен откъм домашни задължения живот.

Проучване, направено във Великобритания, разкрива, че голяма част от нежния пол няма време и желание да се завърта излишно в кухнята или да хваща куките и иглата, пише в. "Дейли експрес". Допитването е направено по поръчка на компанията-производител на домакински електроуреди Neff и в него са взели участие 1000 жени под 35-годишна възраст и 1000 над 45 години.

Резултатът показва, че госпожиците и госпожите не само нямат огромно желание, но и не могат да вършат част от тези дейности, характерни за жената от миналия век.

Оказва се, че 90 процента от младите майки не знаят как се колосват ризи, нито са в състояние да пришият етикет с името на детето. По-малко от една трета са домакините под 35-годишна възраст, които могат да опекат сладкиш, по-малко от 50 процента умеят да шият и по-малко от една четвърт знаят как се борави с кука за плетене.

По-възрастното поколение показва по-добри резултати - над една трета от дамите над 45 години могат да шият, а 43 процента умеят да варят сладко.

А вие какво научихте да правите от вашите майки?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари