IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да преживеете полет с деца

1 юни 2012 08 45

Ваканцията през лятото може да ни отведе и по-далеч от черноморското крайбрежие, добре е да сме подготвени да прекараме време с децата в самолет

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

По принцип, наличието на деца в самолета е изпитание за нервите на всички пътници, но най-вече на родителите им, тъй като на тях се пада отговорността по озаптяването им. Особено уморителни са по-дългите полети, когато търпението на всички, а и на самите деца, се изчерпва, а пътят е едва на средата си.

Да игнорирате воплите на досада на наследниците си не е добър вариант, нито непрестанното крещене по тях, нито това да ги тропосате на някой друг от пътниците, който колкото и да е мил, не е длъжен да ги разнообразява през цялото време.

Има начин, обаче, да улесните и себе си, и децата, и останалите пасажери и той е ако се подготвите предварително. Прочетете следните 5 съвета за оцеляване по време на полет с деца и стартирайте семейната ваканция по най-добрия начин!

1. Донесете специални играчки

Освен любимите играчки, купете няколко нови книжки за оцветяване, нова електронна игра или преносим DVD плейър, който използвате само при специални поводи (като дълъг полет със самолет например). Не можете да очаквате от едно дете да стои мирно в продължение на 4 часа без да ангажирате вниманието му с нещо (това не може да се очаква дори от възрастен), а най доброто за тази цел, е нещо непознато и интересно.

2. Четете на децата

Вземете няколко книжки с приказки и картинки и минавайте от една на следващата, без да давате на умората или отегчението да ви победят. Да, това означава, че за вас полетът няма да е така забавен и вероятно няма да гледате филма, но децата ще са доволни и спокойни и няма да пречат на никого.

Случва се понякога мил съсед по седалка да предложи да ви отмени в четенето , защото му е приятно и няма нищо лошо да приемете, стига да знаете кога е подходящо да поемете отговорността обратно.

3. Седнете между децата

Не сядайте през 2 места от четири годишното си дете, макар че ще е трудно да комуникирате със съпруга, седнал отвъд пътеката. Седнете до и между децата и се смилете над останалите пътници в самолета, правейки усилие да ги контролирате. Честна дума, ще са ви благодарни!

4. Внимавайте с тона си и го използвайте по предназначение

Като правите забележка на децата да кротуват с абсолютно същия тон, с който изговаряте всичко останало, не очаквайте да произведете голям ефект. Също имайте предвид, че това, че сте им казали небрежно да млъкнат, въобще не се брои за достатъчно усилие за дисциплиниране.

Ако не употребите необходимия тон, те въобще няма да вземете предупрежденията ви насериозно. Разбира се, това не означава да се рзфучите на децата в самолета, „както вие си знаете" или да ги накажете за малко в тоалетната.

Истината е,че трябва да са вече научени да долавят предупредителните нотки в гласа ви и това може да стане, ако вие ги възпитавате методично и с постоянство още от вкъщи. Важно е също така да изпълнявате последствията от заканите си, за да са наясно децата, че говорите сериозно и до какво би довело едно неподчинение.

5. Разговаряйте с децата си

Може и да звучи странно, но е важно да обясните на децата сикакво се случва по време на целия поет – направете го спокойно, задавайте им въпрси, от които те няма да се стреснат и обсъждайте процесите които съпровождат едно самолетно пътуване (качване на машината, закопчаване на коланите, излитане, турбуленция и т.н.). Така децата ще възприемат спокойно ситуацията и няма да плачат. Коства доста усилия, но със сигурност струва по-малко от това да се разправяш с пищящо дете.

КоментариКоментари