IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сме в добри отношения с родителите на половинката ни?

30 май 2012 06 30

Може дори да ги заобичате, ако спазвате няколко прости правила

Снимка: dreamstime.com

Снимка: dreamstime.com

Както човек учи правилника за движение по пътищата, докато кара шофьорски курсове, така е добре да се научи и на някои неписани правила в отношенията си с родителите на любимия човек.

1. Намерете общ интерес. Това може да бъде както любимо ястие, което да хапвате заедно на вечеря, така и общо хоби. За разцепването на ледовете между мъжа и бащата на любимата му може да послужи споделянето на страстта към футбола или колите. Търсете общите теми и се постарайте по този начин да се сближите с родителите на половинката си и да ги опознаете по-добре.

2. Никога не казвайте нищо лошо за тях. Да злословите срещу родителите на човека до вас никак не е добра идея. Със сигурност има неща, които не ви харесват или дори ви вбесяват, но правилната тактика е да изложите мнението си спокойно, без злоба или викове. Представете си само колко неприятно би било за вашата половинка, ако чува лоши неща от човека, който обича за родителите си, които също така обича. Най-доброто, което може да направите е да обсъдите нещата, които не ви харесват и заедно да се опитате да намерите решение на проблема.

3. Опитайте се да угодите на желанията им, дори да го направите по собствен начин. Пример за тази ситуация може да бъде, ако родителите на вашата половинка искат да прочетете някоя книга, за да научите повече по дадена тема. Вместо да четете цялата книга, може да потърсите информация в интернет или дори да гледате някой филм, който засяга съответната тема и по този начин да обогатите знанията си. Това е компромисен вариант, при който и двете страни ще са доволни.

4. Акцентирайте на положителното, абстрахирайте се от негативното. Сигурно в момента се сещате за хиляди неща, които не харесвате в родителите на половинката си и за почти нищо, което да намирате положително. Ако не сте от тази група хора, значи сте от малкото щастливци, които нямат нужда от съвети как да заобичат родителите на мъжа/жена си.

Ако все пак картинката при вас е в по-скоро тъмни тонове, отколкото светли, помислете, че със сигурност имате една причина, заради която трябва да ги уважавате и харесвате. Те са дали живот на любимия ви човек. Благодарение на тях и тяхното възпитание той е такъв, какъвто е сега. Те са допринесли за изграждането му като личност. Благодарение на тях имате човека до себе си, който толкова много обичате. Само това е достатъчна причина да им дадете шанс и да прощавате малките им недостатъци.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари