IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейна ваканция с домашен любимец

10 юли 2012 08 40

Следвайте пет правила и няма да имате проблеми

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Домашните любимци са неразделна част от семейството, така че заслужено трябва да имат своето място и в семейната ви почивка. Още повече, когато домашните любимци са с вас, вие няма да се притеснявате за тях или да се чудите на кого да ги поверите, докато се приберете.

Идеята да вземете любимата си животинка няма да ви се струва толкова страшна, ако се подготвите добре и планирате всичко предварително. За целта ще ви помогнат следващите пет съвета:

1. Изгответе план. Съставете списък с нещата, които трябва да вземете за домашния любимец – храна, торби за отпадъци, каишки, паспорт, играчки, легло и при необходимост лекарства. Ако пътувате със самолет, предупредете възможно най-рано, защото авиокомпаниите имат капацитет за животните, които могат да превозват в един полет и може да ви откажат, ако местата вече са заети.

2. Подгответе домашния любимец. Ако ще е първо пътуване за домашния ви любимец, твърде вероятно е той да бъде стресиран. Затова няколко дни преди пътуването го подгответе, като го повозите известно време с колата или го заведете на непознато място. Вземете някоя от играчките му с вас, за да я пуснете на новото място. Така ще покажете на домашния си любимец нещо познато и той ще се почувства по-спокоен.

3. Създайте подобна среда като домашната. Ако имате куче, опитайте се да го разхождате, както обикновено. По пътя дори може да си правите почивки, тъкмо и семейството ви ще си почине. Вземете любимите му играчки, купичките за храна и вода и т.н.

4. Не го оставяйте без вода. Уверете се, че вашият любимец получава достатъчно и чиста вода по време на пътуването. Също както при хората и тялото на животните се състои в по-голямата си част от вода.

5. Забавлявайте се. В крайна сметка почивката е затова, нали? Правете снимки на вас, семейството ви и домашния любимец, тичайте в парка или мързелувайте – изборът е ваш, а спомените за цял живот.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари