IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хит в бебешките имена

28 август 2012 12 00

Кой направи тези имена желани от майките в САЩ и Великобритания

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето хора вярват, че имената им предопределят по някакъв начин живота им. И когато дойде моментът да станат майки, дамите изпадат в някакви сериозни размишления как да кръстят детето си, че да има късмет.

У нас по традиция децата се кръщават на бабите и дядовците си или на бащите си... ала сякаш и това време отмина. Днес са далеч по-модерни имената с тире (Ана-Мария и т.н.), трибуквените наименования за момиченца (Дея, Лея, Ава...) и естествено класическото трио Пешо, Тошо и Гошо (или казано по друг начин – Петър, Тодор и Георги, като последният е най-разпространеното име за момче у нас).

В чужбина е повече от хит да кръстиш детето си на някоя звезда. И тъй като актрисите и певиците са много – изборът е голям. Ето и кои звездни имена напоследък набират популярност в Америка и Великобритания:

Мила – Натали Портман може и да спечели „Оскар" за ролята си в „Черният лебед", но колежката ѝ Мила Кунис печели приза за „най-влиятелно име". В списъка с най-актуални и използвани имена за бебета тя скача с 200 позиции и влиза в челната десетка, като логично продължение на друг фаворит – Миа, пише сайтът moms.today.com. Мила е умалително от истинското име на родената в Украйна Куис – Милена.

Хари – рижият принц Хари е сред любимците на британците. По тази причина, дори и да се появява гол по медиите, неговото име си остава силно най-желаното за момче във Великобритания. Освен това друг фаворит на Острова се казва така, а именно Хари Стайлс – член на групата „One Direction", който наричат също така великобританския Джъстин Бийбър.

Бристол - кандидатката на републиканците за вицепрезидент на миналите избори в САЩ Сара Пейлин не успя да наложи името си като „най-желано", макар че много майки кръстиха дъщерите си, вдъхновени от нейния живот и политика. Щерката на Сара обаче, стана майка на тийнейджърска възраст и Бристол се превърна в тотален хит през 2009 г. Миналата година то падна в класацията с най-желани бебешки имена с цели сто места, достигайки 434.

Икер – Икер? Сериозно? Факт е, че името Икер е второто най-бързо прогресиращо в листата име в Америка. То минава с 267 места напред, благодарение на испанския вратар Икер Касияс.

Амелия – Амелия успя да стигне до номер 30 според американските предпочитания. Пред нея бяха „посестримите" ѝ Ема и Емили. Във Великобритания обаче това име е истински фурор и е на челно място тази година, благодарение на участничката в риалитито „X Factor" Амелия Лили Оливър.

Келън – Келън е доста странно име, но откакто „Здрач" се превърна в мания, актьорът Келън Луц (който влиза в ролята на Емет Кълън) стана „кръстник" на куп бебета. Името е на 363 позиция в американската листа.

Одрина - Одрина Патридж, известна от сериала The Hills успя да наложи името си и докато през 2007 г. то едва си проправяше път сред първите 1000, тази е скочило с 365 места напред. Одрина идва от свети Одри, който също се е радвал на голяма популярност.

Дженсън – това име не е много харесвано в Америка, но пък във Великобритания е на 67 място. Заслуга за това има британският пилот от Формула 1 Дженсън Бътън.

Адел – сензационната певица Адел успя да върне в играта старото френско име, което не се срещаше повече от 40 години. Адел идва от Аделайда и тази година дръпна с 250 места напред в класацията за имена на Обединеното кралство.

Логан - Името Логан винаги е било в топ 100 в Америка. Актьорът Логан Лерман и изиграния от Хю Джакман герой „X Men" Логан поддържат статута му на силно харесвано име.

Ел – това име отдавна печели симпатиите на дамите. Екранните героини от филмите „Професия блондинка" и „Убий Бил" , както и моделът Ел Макферсън поддържаха звездния му статут. Ала дамата виновна френската дума за „тя" да се превърне в едно от най-женствените имена, е актрисата Ел Фанинг.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари