IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайни рецепти за щастлив брак

30 август 2012 08 40

Няма идеални мъже, има любими мъже

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

"За жената бракът е изход, за мъжа - място за паркиране."

„Всички мъже търсят идеалната жена – най-вече след сватбата."

„Бракът функционира най-добре, когато и двамата партньори останат поне малко неженени"...

Всичко това вече сте го чували и преди, но единственото, което искате, е да бъдете щастливи с половинката си. И сте сигурни, че знаете как да го постигнете. Всеки успешен брак си има своите малки тайни като съставки от стара семейна рецепта, които не се издават, а дори да излязат извън вкъщи, нищо – няма да вършат работа при нито една друга двойка. Твърде малко са универсалните съвети за възможно най-безоблачен семеен живот. Но тези са общовалидни:

Няма прекрасни бракове, има прекрасни моменти

И само от вас зависи да бъдат все повече и повече. Изненадвайте се, флиртувайте, не преставайте да се забавлявате – има на какво, повярвайте – десетки случки от деня могат да се превърнат в повод за усмивка и настроение. Определяйте си срещи или правете импулсивни неща, ходете на кино, театър, концерти, правете си романтични вечери на лунна светлина. Наслаждавайте се на връзката и близостта си, и точно като в онази песен на Аеросмит – не пропускайте нито един миг. И не вярвайте, че любовта трае 1 година, или 3 години, или свършва след медения месец или раждането на децата – няма такова нещо! Любовта е да вървите под ръка сред есенни листа, любовта е докосвате ръце, докато пиете кафето си, любовта е да направите най-големия снежен човек с внучетата!

Няма идеални мъже, има любими мъже

И вашият е точно такъв - обичан! Не „въпреки", а „защото". Не правете гримаси и драми всеки път, когато се крие зад вестника си или забравя за годишнината ви, когато вървите след него и събирате мръсни чорапи. Той ви е накарал да се влюбите, той е потъвал в очите ви, той е ходил с вас на зъболекар и по магазините, той е свалил палтото си, за да стопли раменете ви, той е изтрил сълзите ви, когато са ви ранили, той се е смял с вас и децата ви, докато сте се гонили по плажа и обстрелвали с пръски солена вода. Той е целувал косите ви и е плакал в скута ви, той обичал, ревнувал и вършил глупости заради вас. И сега е тук, на ръка разстояние - просто я протегнете, за да го погалите, и ще видите, че онова момче е още там, в очите му.

Нищо не е само бяло или само черно

Всичко това не значи да идеализирате, да си затваряте очите за проблемите или спестявате истината, а да (пре)откриете всичко това, което сте изпитвали, докато раздрънканото пиано е свирело Менделсон и белите рози са разцъфвали в ръцете ви, докато сте чувствали, че сватбата е най-щастливият момент в живота ви, а вашият любим е стискал пръстите ви. Няма нерешими проблеми, няма половинчати истини - и във всеки брак има по равно от сладкото и горчивото. Но кое ще натежи на везните, зависи от вас - обичалите, обичащите.

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

аз ( преди 11 години )