IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкрасяваща програма за бъдещи младоженки

23 октомври 2012 10 00

Влезте във форма за сватбата

Снимка: Dreamsitme

Снимка: Dreamsitme

Вашият сватбен ден наближава с бърза скорост и вие осъзнавате, че заради хилядите предсватбени задачи не сте успели да обърнете внимание на себе си. Имате невероятна сватбена рокля, точно такава за каквато сте мечтали. Сега ви остава само да стегнете и да изваете тялото си, за да вървите към олтара още по-уверени. Обърнете внимание на следните неща:

1. Хранителни навици

Консумирайте храни, богати на антиоксиданти като домати, броколи, патладжан и други зеленчуци и плодове. Храната ви трябва да бъде с правилни пропорции на минерали, витамини, протеини, въглехидрати и вода, която да хидратира тялото ви. Правилният хранителен режим ще ви помогне да отслабнете, ще подобри вашето здравословно състояние и ще направи кожата ви страхотна. Не забравяйте, че ако не сте здрави отвъре и най-скъпата козметика няма да ви помогне да го скриете отвън.

2. Набавете си достатъчно протеин

Вашето тяло използва между 20 и 30 процента повече енергия, за да обработи протеиновите храни, отколкото тези с повече въглехидрати. Уверете се, че на всяко хранене имате поне една богата на протеин храна. Това може да бъде риба, пиле, яйца, мляко, тофу или бобови храни.


3. Вода

Видът на вашата кожа зависи до голяма степен от нейната хидратация, затова задължително пийте много течности през деня. Наблягайте най-вече на вода и фрешове, които ще ви помогнат да изчистите тялото си от токсините. Кожата ви ще стане по-мека и сияйна.

4. Упражнения

Много хора намират оправдания, за да не тренират. Всичко обаче е въпрос на воля и мотивация. Задължително е да съчетаете добрия хранителен режим с физически упражнения. Ходете на фитнес, наблягайте повече на кардио или пък силови упражнения. Може да започнете да ходите на йога, защо не. Каквтото и да е вашето предпочитание, бъдете сериозни и постоянни.

Без значение какъв тип тренировка сте избрали достатъчно е да тренирате между три и четири пъти в седмицата по 30-45 минути. Няколко дни преди сватбата обаче трябва да се отдадете на релаксация, а не фитнес. Добър избор е да посетите някой СПА център.

Кардио: Ще бъдете изумени какви промени могат да се постигнат дори с малки промени в ежедневните ви навици. Правете 15-минутна разходка или карайте колело.

Тичане: Тичането е най-ефективният начин за горене на калории – около 600 за един час. Не се насилвайте да тичате по един час още от началото. Първо започнете с 20-минутно бягане и постепенно увеличавайте времето спрямо вашата индивидуална подготовка. Тичайки вие отслабвате и се освобождавате от стреса преди сватбата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари