IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чести промени в настроението на вашия партньор

17 септември 2015 14 01

Как да се справите с тях, без да стигате до раздяла

Снимка: istock

Снимка: istock

Животът със съпруг или съпруга, които често се поддават на различни емоции и настроения може да бъде наистина труден. Понякога брачният ви партньор е мрачен и депресиран, а в следващия момент весел и щастлив. За да имате пълноценен семеен живот, трябва да използвате интелигентността си и да се научите да управлявате промените в настроението на вашия съпруг или съпруга. Ето и начините:

1. Дишайте. Когато настъпи поредното мрачно настроение, поемете дълбоко въздух и се заредете с търпение. Запомнете, че това състояние не е желано нито от вас, нито от вашия партньор в живота.

2. Смейте се. Опитайте се да вкарате малко хумор в моментите, когато вашият партньор е тъжен. Разкажете смешна случка от миналото ви или пък някои виц. Както знаете, смехът е здраве.

3. Говорете. Започнете да говорите по тема, за която знаете, че наистина вълнува вашия съпруг или съпруга, нещо наистина приятно за него/нея. Със сигурност ще разпалите желанието на вашия партньор за разговор и ще приповдигнете духа му.

4. Не намесвайте работата. Прекомерният стрес на работното място може да е една от причините за тези резки промени в настроенията на вашия любим. Затова най-добре не разговаряйте вкъщи на тази тема и не задавайте въпроси, свързани с работата.

5. Изслушвайте. Когато вашият партньор има нужда да сподели нещо с вас, независимо дали то го натъжава или развеселява, изслушайте го и му покажете, че това, което ви казва е важно за вас.

6. Бъдете подкрепа. Не забравяйте да напомняте на вашия съпруг или съпруга, че вие сте до него и трябва да се чувства сигурен. Сигурността, която това му вдъхва ще помогне на емоционалната му стабилност.

7. Показвайте любов. Обичта провокира любов и прави хората щастливи. Обичаният човек се чувства спокоен и много по-лесно може да овладее промените в настроението си. Спомняйте си най-хубавите и романтични моменти от връзката и брака си.

8. Бъдете наблюдателни. Разберете кои са нещата, които провокират промяна в настроението на вашия партньор. Това могат да бъдат обикновени неща, които ви заобикалят или пък някоя тема на разговор.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари