IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са тайните на мъжа ви

28 ноември 2012 13 00

Един от всеки петима мъже има тайна поща, която използва, за да крие кореспонденция от жена си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мислите, че знаете какво точно прави вашият съпруг, докато е на компютъра? Помислете отново. Според ново проучване партньорът ви може да бъде много по-потаен, отколкото си мислите. Оказва се, че един от всеки петима мъже има таен имейл акаунт, който използва, за да скрие неща от съпругата си.

Изследователи разкрили, че много мъже имат активна поща, която са направили преди много години. Чрез нея те кореспондират с бивши приятелки или с хора, които техните съпруги не харесват. Други пък използват втория си акаунт, защото имат любовна афера. Има и мъже, които по този начин крият финансови въпроси от техните половинки.

Един на всеки 20 мъже има и таен мобилен телефон. А 77% от съпрузите споделят, че редовно трият съобщения от телефона си, в случай, че тяхната съпруга реши да проверява телефона им.

Според Майк Ходжис, главен оперативен директор на BullGuard (фирмата, която извършила проучването), напълно възможно е да има и не толкова лоши, но основателни причини един мъж да създаде свой втори таен имейл. Той се надява, че повечето пъти това се прави по морални причини като например да се избегнат фишинг измами, а не, защото хората са лъжци, пише вестник Daily Mail.

Много хора използват втората си поща при регистрации за ежедневни дейности като хобита и интереси, а основния си имейл използват за по-важни задачи, като онлайн банкиране и пазаруване. От друга страна в случай, че мобилният телефон на човек бъде откраднат, той трябва да е сигурен, че вътре няма лична информация, с която може да се злоупотреби.

Проучването показва още, че един на всеки четири мъже използва много и различни пароли за своята поща или профил в социалната мрежа, за да опита да заблуди жена си. Една четвърт от господата са заявили, че не искат съпругите им да виждат съдържанието на тяхната поща, най-вече заради покупки, които те са направили. Една трета от мъжете пък споделят, че си пазят закачливи имейли, за които тяхната половинка не трябва да научава. Цели две трети от съпрузите избират да не споделят паролите си с техните жени.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари