IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да защитите сина си от агресивните момичета

19 февруари 2013 15 00

Ако, разбира се, има нужда от защита

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ставаме свидетели как в съвременното, западно общество, където поп културата е доста наситена в сексуален аспект, момичетата все повече поемат инициативата за контакт с момчета и то във все по-ранна възраст.

По-често момичетата са тези, които примамват момчетата към сексуална активност в юношеските години.

А това води до притеснението на много майки на момчета в тинейджърска възраст, които не искат сина им да попада в лапите на агресивни и развратни свои съученички.

Разбира се, не слагаме под общ знаменател всички млади дами, но ситуацията се е променила достатъчно през последните години, че можем да заявим че тинейджърите са поставени пред изкушението да се хвърлят в обятията на някои сексуално активни момичета – техни връстнички.

Защо става така?


Първо, културата е основен провокатор за това - филми, телевизионни предавания, клипове, реклами, списания, книги ... всички те издигат в култ секса и интимността.

 

Второ, има цяло поколение от млади мъже, които са объркани относно собствената си сексуална идентичност. Те трябва да бъдат едновременно чувствителни и агресивни, лидери и изпълнители, благородни, но амбициозни. Освен това, много момчета от разбити семейства растат без мъжка фигура в живота си, която да им даде насоки. В резултат на това някои от тях нямат представа как трябва да се държат с една млада жена и какво да искат от нея.

Момичетата от разбити семейства също страдат от липсата на здрава емоционална връзка със своя баща (а може и майка) и се опитват да запълнят тази празнина чрез различни контакти с противоположния пол.

Съвети как да защитите сина си, ако го нападне някоя млада дама, с която той не желае да има нищо общо:

1. Младите момчета са много невежи за това, което се случва около тях. Те трябва да бъдат подготвени за реалността, докато все още са малки момчета. Ето защо, майките и бащите трябва да говорят с 10-12-годишните си синове за това как трябва да се отнасят към противоположния пол, преди те са изправени пред самото изкушение.

2. Агресивните момичета, най-вероятно, ще влязат в живота на сина ви в един момент. Проблемът е, че повечето родители не знаят това, защото тинейджърите не им споделят тези неща. Затова е добре да наблюдавате поведението на сина си и да се опитвате да спечелите неговото доверие, така че той да ви споделя дори сърдечните си терзания.

3. Опитайте се да убедите сина си, че трябва да се пази от „грабливите" жени, а да се насочи към по-нежните, скромни, добре възпитани и деликатни момичета. Той трябва да разбира, че вторите са по-качествени от първите.

4. Възпитайте сина си в морални и духовни ценности, които да го направляват през юношеството.

5. Обяснете на момчето докъде стигат приятелските отношения между млада жена и млад мъж, така че да може да разпознава смесените сигнали, ако му бъдат изпращани такива.

6. Обичайте сина си – дайте му нежност и опора, за да не ги търси извън семейството.

7. Обяснете на момчето, може и чрез личен пример, как трябва да изглежда една жена – какви облекло и грим са подходящи и какви – не. То трябва да знае, че момичетата могат да бъдат модерни и без да изглеждат като танцьорки на пилон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

( преди 11 години )
Не само момчетата но и някои момичета имат проблеми със своите агресивни съученички.Ако са по-различни и не искат да изглеждат като чалга звезди -агресивни и развратни, дори стават обект на физическа агресия.Криворазбраната еманципация е кошмар за всички но нали медиите са навсякъде и я налагат с всички средства.Не завиждам на тези (и момичета и момчета)чиито съученички бягат от час за да проституират.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
чехите да не се прав ( преди 11 години )
spasymyr ( преди 11 години )
и още един фактор - храната! Погледнете само с какво се тъпчат децата,какво пият...Имам си у нас пример и всеки ден воювам с тази агресивност.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар