IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С “Gangnam style” детските зъби са чисти

13 февруари 2013 11 40

Световноизвестната песен помага за ефективно миене на зъбите

Корейският певец PSY; Снимка: businessinsider.com

Корейският певец PSY; Снимка: businessinsider.com

„Gangnam style” се превърна в международен култов хит. Децата определено имат афинитет към запомнящото се корейско изпълнение. В интернет започнаха да се появяват едно след друго клипчета на бебета и деца, опиянени и танцуващи под звуците на емблематичната песен. Изглежда влиянието на певеца PSY не свършва дотук.

Оказва се, че корейската хитова песен е определена като най-добрия метод, благодарение на който децата успяват да си мият правилно зъбите. Мелодията на „Gangnam style” помага на малчуганите да извършват необходимия брой движения, нужни за цялостно измиване на техните зъби.

Музикален експерт и стоматолози разработили съвместно музикална формула за миене на зъби, която работи на принципа „определен брой движения, необходими за пълна устна чистота“.

Уравнението, създадено от Ивор Новело и Джим Уилямс, показва каква е най-добрата музикална тоналност. По нея те съставили списък от песни, които трябвало да помогнат на децата да мият зъбите си по-добре.

Корейската песен „Gangnam style”, която наскоро се превърна в най-гледаната песен (над един милиард посещения) в най-големия портал за споделяне на видеоклипове оглавява челното място в списъка. На второ място е „Diamonds“ а Риана, следвана от тоталния хит за 2012 - „Somebody That I Used To know“ на Gotye.

Снимка: Dreamstime

В случай, че искате да изпробвате как музиката влияе на вашите деца и дали наистина подобрява тяхната устна хигиена, опитайте и със следващите песни: „Troublemaker“ на Оли Марс и „Call My Name“ на Черил Коул. Според стоматологичния експерт Тина Танна децата трябва да мият зъбите си най-малко 35 пъти от всяка страна – по седем движения на всяка от петте области. По този начин ще се гарантира, че зъбите и венците на децата ще останат здрави, пише още вестник Daily Mail.

Може и вие да потренирате още сега:

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари