IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да пристанете на гаджето си

20 март 2013 13 40

Традициите не са това, което бяха

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Предложението за брак, отправено от жена към мъж, е доста смело решение, като се има предвид културната традиция в това отношение, която диктува, че това е задължение на силния пол.

В тези модерни времена обаче, много жени искат да проявят инициатива и да зададат сами този съдбовен въпрос, който води до още по-сериозен ангажимент в една връзка.

Но как точно трябва да го направят – директно, с намеци или по оригинален и закачлив начин? Винаги има риск от отхвърляне, но това не е причина да се плашите, ако сте решителни по натура.

Ето и няколко съвета по темата:

1. Първо трябва да сте сигурни, че той е "Мъжът"

Не избързвайте с предложението за брак, ако имате и най-малкото съмнение, че гаджето ви не вижда себе си като грижовен съпруг, какъвто ви се иска на вас да бъде. Ако имате конфликти по важни житейски въпроси и никой от двамата не е готов да направи компромис, може би е по-добре да поизчакате.

2. Изчакайте точния момент

Ако той самият обмисля вариант да ви предложи брак, ще му „откраднете момента", ако избързате. Огледайте се и се ослушайте за индикатори, които да ви покажат дали и той е на сватбена вълна. Ако ви споделя, че вижда живота си с вас, ако говори за общите ви старини, за вашите бъдещи деца, за бъдещия ви дом и т.н., може би той самият ще направи предложението скоро.

Друг сигнал, че мисли за брак, е ако е нервен напоследък и ако проявява интерес към сватбите на близките ви.

От друга страна, ако той изглежда доста уклончив за вашето общо бъдеще, може би трябва да изчакате с предложението, за да не останете разочаровани.

3. Разберете мнението му за брака като институция

Той може да ви обича и да иска да бъде с вас до дълбоки старини, но да не вярва в институцията на брака, а да има по-модерен подход към семейния живот. Така че, проявете разбиране към тази негова позиция и не му предлагайте нещо, което той не одобрява и в което не иска да участва.

4. Замислете се за егото на своето гадже

Има много мъже, които биха се почувствали некомфортно от идеята, че жената им предлага брак и че поема тяхната роля. Запитайте се дали вашият приятел би реагирал добре на подобен сценарий. Можете да му дадете пример с ваша приятелка (може и да си го измислите), която е направила предложение за брак на гаджето си и двамата сега ще се женят. Следете реакцията му. Ако изрази много негативно мнение за ситуацията, най-добре е да премислите отново предложението си.

5. Направете му намек, че вече се виждате като булка

Някои мъже имат нужда от малко "побутване" и ясен сигнал от жената, че е готова да им каже „да" и те сами ще направят крачката. Това важи с особена сила за двойки, които отдавна са заедно и дори живеят на семейни начала. Мъжът може да се унесе в рутината и да забрави за предложението.

6. Отделете време, за да измислите нещо наистина специално

Ако все пак решите да правите предложението измислете някакъв специален начин. Разбира се, можете да го направите уж непринудено в леглото, но много по-добре би изглеждало да го направите с романтичен жест или чрез някаква изненада или на някакво красиво място, което има някакво специално значение за двама ви. Внимавайте с чувството за хумор, защото ако въпросът ви не бъде достатъчно сериозен и отговорът може да е шеговит и неясен.

7. Помислете за това, което ще кажете

Не изтърсвайте просто изречението „Ще се ожениш ли за мен?". Измислете нещо по-оригинално, така че той отново да се сети колко сте специална и ценна за него. Все пак не се унасяйте в дълги разговори за любов и вричане. Колкото по-кратко поднесете въпроса, толкова по-добре. Добре е да изглеждате спонтанна (дори да сте го обмисляла дълго).

8. Не се натъжавайте от отрицателния или уклончив отговор

Винаги има риск и от това, но много по-вероятно е мъжът да ви каже "да". Запазете доброто си настроение и в двата случая. Ако той ви каже, че има нужда от време, за да го обмисли, не бързайте да му се сърдите. Някои мъже са по-нерешителни и се плашат от новите отговорности, особено в тези трудни времена. Това не означава, че вашия любим не ви обича или че не иска да ви бъде съпруг един ден.

9. Вадете шампанското при положителен отговор

Би било чудесно, ако се подготвите предварително, за някакво празнично отбелязване на това заветно „да". Питали сте, той се е съгласил, значи е време да празнувате. Би било жалко, след такъв силен момент, да се приберете у дома и да седнете пред телевизора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари