IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Способностите, които ще са ви нужни в брака

21 май 2013 10 00

Кои са основните умения, които трябва да придобиете, преди да се ожените

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Преди да започнете да шофирате, трябва да изкарате шофьорски курс, да се явите на изпит и да вземете книжка. Преди да получите брачно свидетелство пък трябва да се научите на няколко полезни умения, които ще направят пътищата на съвместния ви живот по-малко опасни. Това твърдение е на д-р Сюзън Хетлър, автор на книгата "Power Of Two Marriage".

Тя смята, че всички двойки трябва да усвоят четири основни способности, подпомагащи партньорството, преди да решат да се женят. В противен случай, двойките са изложени на риск от тежки скандали, които ще разклатят брака им рано или късно. Ето и кои са основните неща, които трябва да научите:

Емоционално саморегулиране.

Малките деца често се сърдят, плачат или дори удрят своите братя и сестри. Възрастните, от друга страна, изразяват емоциите си по-спокойно, но не всички... Добрата новина е, че хората, които реагират прекалено емоционално, (особено чрез гняв), могат да се научат как да преодоляват яростта си, без тя да нанесе сериозни щети на връзката им. Ако установите, че повишавате глас и правите скандали на половинката си повече от веднъж месечно или че се ядосвате за глупости, то трябва да овладеете това свое състояние, ако трябва и с помощта на специалист, иначе рискувате отношенията си със своя партньор.

Умение за общуване.

Трябва да се научите да говорите ясно, но тактично, дори когато темата ви притеснява или ви е неприятна. За всеки брак е важно между съпрузите да има диалог. Ако непрекъснато се оплаквате или критикувате половинката си, вие вредите сериозно на взаимоотношенията си. Ако пък винаги отхвърляте тезите и мнението на партньора си или пък ги игнорирате, това със сигурност ще предизвика сериозни брачни неволи.

Умение за решаване на конфликти.

Всички двойки имат различия. Успешните двойки знаят как да сближат позициите си, така че и двамата да се чувстват добре. Независимо колко маловажен е въпросът или спорът, това което е важно, е никой да не се чувства ощетен, правейки само той компромисите.

Позитивна нагласа.

Всеки път, когато съпрузите си разменят усмивка, целувка, мил жест или шега, те изразяват своята близост. Колкото повече подобни моменти си „даряват", толкова по-щастливи ще бъдат в дългосрочен план.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Никодим ( преди 10 години )
Най-големия враг на съвременните двойки е егоизма.Да искаш непременно да стане това което на теб ти е най-изгодно е сигурен начин да предизвикаш кавга.Другата голяма причина е неумението да се грижиш не само за себе си а и за семейството.Двама залежали се в хотел мама с пълен пансион и обслужване са направо взривоопасна смес от егоизъм мързел и липса на всякакви навици за самостоятелен живот и носене отговорностите на семейството.Другия основен проблем са парите като печелене ,харчене ,разпределение.Обща каса с дори малък авариен фонд отделян всеки месец и такъв целеви.Разбит по седмици бюджет и тн.Проблеми създават и довчерашните приятели които се налага да минат на втори план и дори в интерес на семейството да се загърбят.Преди всичко трябва да започнете да се държите като семейни -всякакви дори и невини флиртове трябва да минат в миналото както и да се изолират приятели паталогични свалячи или приятелки на съпругата с фриволно поведение.Не случайно хората те оценяват по приятелите ти и отношението към теб се обуславя от това.Друго основно правило е:НИКАКВИ ЛЪЖИ!Дори и най-дребните защото съмненията и недоверието не се създават от веднъж а постепенно и после много трудно е да се преодолеят.Изневярата е смъртен враг на семейството и никакви моментни удоволствия не могат да бъдат компенсация за нанесените щети .Наивната вяра ,че всичко е останало скрито и сякаш нищо не се е променило са измамни.Тайните имат това качество, че лъсват винаги когато най-малко го очакваш и могат като ураган да пометат всичко съградено с труд и любов и да го обесмислят.Нито близките нито децата го заслужават заради няколко мига със съмнителна стойност.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар