IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите теми, които трябва да обсъдите преди брака

5 юни 2013 08 40

Темата за парите е важен момент в съвместния живот на двама души

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Най-накрая сте намерили своята сродна душа – някой, който обичате и който ви обича, някой който се грижи за вас и с който искате да прекарате остатъка от живота си. Преди да предприемете голямата крачка обаче, трябва да помислите трезво за някои неща. Добре е да поговорите със своята бъдеща брачна половинка за важните аспекти от съвместния ви живот. Вероятно вече сте обсъдили темата за децата, къщата, домашните любимци и така нататък. Време е да поговорите за парите.

Задължителните въпроси, които трябва да изясните са свързани с кредитното досие на вашия любим човек, какъв е неговият кредитен рейтинг, дали и колко пари дължи всеки от вас, както и какъв тип хора сте – прахосници или спестовници. Не трябва да се притеснявате да говорите за пари, защото за да минете под венчилото, вие трябва да имате някаква представа какво да очаквате след това.

Колкото по-скоро и двамата обсъдите своите финансови състояния и бъдещи планове, толкова по-малка е вероятността да възникне проблем след време. Повечето хора признават, че сексът и парите са две основни неща, които могат да разрушат една щастливо женена двойка. По-добре да избегнете трънливия път на конфликтите, стреса и евентуалните скандали. Вместо спорове, научете се да водите диалог и да решавате конфликтите по интелигентен начин.

Ето няколко парични съвета, гарантиращи безоблачно семейно бъдеще:

1. Влезте в брака с „чисто досие“. Колкото по-малко кредити и задължения имат партньорите, толкова по-добре е това за техния съвместен живот. По този начин двамата имат по-голяма възможност да спестяват за неща, които искат – почивка, апартамент, кола.

2. Обещания за разумно харчене. Жената или мъжът, който обича да прахосва, трябва да се постарае да сведе до минимум своя вреден навик. Вече сте двама, едно цяло и егоистичното мислене трябва да бъде поставено на заден план. Не е честно само единият партньор да поема финансова отговорност към семейството. Съвместните финанси означават сливане на доходите и ограничаване на разходите там, където е подходящо.

3. Не теглете кредит за сватбата си. Ако нямате достатъчно пари за сватбата, която искате, отложете я или се спрете на по-скромно събитие. Няма нужда да организирате зрелищно събитие, което да конкурира холивудските звезди, които все пак разполагат с милиони в банковата си сметка. Помислете добре дали си заслужава да затънете в дългове, за да узаконите своя съюз. Много двойки избират да живеят без да сключват брак, което не ги прави по-малко обичащи се.

4. Избягвайте кредитните карти. Кредитните карти са като плаващи пясъци, в които много лесно човек може да потъне. Имайте предвид, че с тяхна помощ може да натрупате големи задължения, имайки предвид високите лихвени проценти, които само се увеличават, а не намаляват.

В момента, в който решавате да сключите брак, вие поемате отговорността да бъдете честни, отговорни и разумни. Не се притеснявайте да говорите открито по темата за парите с вашата половинка. Старайте се да постигате съгласие по финансовите въпроси, за да избегнете сериозни бъдещи конфликти.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Никодим ( преди 10 години )
Склонноста да се харчи самоцелно е порок подобно на хазарта.Човек с тежки зависимости не ви трябва за брачен партньор.Той е бомба със закъснител и нищо добро не ви очаква в крайна степен с него.Не започвайте уж временно ,пробно и за малко защото неусетно ще се увлечете и отрезвението може да е твърде късно.Подобно както хроничните изневери финансовите неблагополучия поради небрежност ,отпускане или безумни уж свръх идеи са пагубни.Не си мислете ,е ако харчите неговите или нейните пари всъщност сте на печалба.Разхода си е разход винаги.Не се стремете с помощта на кредити да се уредите бързо защото всичко ще свърши зле .По-добре да си готвите на пода върху вестници и да спите само на матрак но да нямате заеми отколкото уж да се чувствате уютно но с цената на финансово робство.То може да провали връзката или брака ви и да ви останат само дълговете.Не правете нищо заради това какво ще кажат хората ,тоест не се изхвърляйте за глупости.Има ли смисъл от блясък няколко часа и после години на лишения за да се плати това.Приучете и децата си от рано към смислени икономии защото в пубертета ще настъпи тежък конфликт на ценностите.Деца от подобни семейства като вашето са най-походящи за тях за да не им създават комплекси със харченето и самочувствието си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар