IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Много нови родители смятат бебето си за грозно

30 юли 2013 11 50

...но малко от тях споделят мнението си с други хора

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Факт е, че малцина от пресните майки и татковци си признават, че намират новороденото си за грозно, но цели 18% от тях всъщност са разочаровани от външния вид на наследника си.

Според данните от едно ново проучване, почти една пета от младите родители тайно смятат бебето си за неособено сладко, което е много далеч от широко разпространеното мнение, че майките и бащите се влюбват от пръв поглед в наследника си.

Хубавото е, че цели 82 % от анкетираните истински вярват, че тяхното бебе е най-красивото създание на света.

От тези родители, които не одобряват начина, по който наследникът им изглежда, само 8 % са готови да го обсъдят с човек, различен от половинката им.

В проучването са участвали 1000 родителски двойки, които са споделили своите чувства и реакции, когато за първи път са погледнали лицето на своето бебе.

Оказва се, че по-голямата част от разочарованите майки предпочитат да страдат мълчаливо, вместо да споделят мнението за визията на своето бебе с обществото.

Един баща на две деца, който е пожелал да остане анонимен, заявява: „Има голям натиск върху новите родители да заявяват, че имат най-красивото бебе на земята, дори ако вярват, че то всъщност е грозно. Дъщеря ми сега е на три годинки и е красива, но когато се роди, беше най-отвратителното нещо, което някога бях виждал. Дори жена ми я намираше за грозна. За второто ни дете нямахме големи очаквания и се чувствахме много по-различно. Това просто са чувства, които човек не се осмелява да признае пред другите."

Говорител на организацията PromotionalCodes.org.uk, която води изследването, заявява: „Като човешки същества ние интуитивно обичаме нашите бебета, но не всички ние се влюбваме от пръв поглед в наследниците си. Това не означава, че ще се грижим за бебето, само ако го смятаме за красиво. Дори да го смятаме за грозно, ние пак го обичаме и чувстваме необходимостта да го глезим."

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари