IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Женските грешки при развода

20 август 2013 13 45

Когато една жена чуе думите: „Искам развод“, тя се шокира и прави неща, за които по-късно може да съжалява

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Периодът около развода винаги е труден. Обикновено жените не са подготвени за такава ситуация (освен ако те самите не са поискали развод). Когато обаче мъжът изостави съпругата си, тя се чувства безсилна и съсипана. Точно тогава жената може да допусне грешки, за които по-късно да съжалява. Ако в момента вие сте в такава ситуация, вижте какво трябва и какво не трябва да правите, за да излезете като победители в тази неравна битка:

1. Не се паникьосвайте. На първо място не изпадайте в паника, а се опитайте да съберете мислите си. Споделете с някой близък и доверен човек, защото той също може да ви помогне. Опитайте се да разберете всичко, което трябва. Потърсете колкото може по-бързо добър адвокат и обсъдете какви права имате. Трябва да сте спокойни, че мъжът ви няма да ви остави на улицата още утре, само защото е решил да се разведе с вас.

2. Не взимайте пари от вашите близки. В случай, че имате нужда от пари за адвоката, а вие нямате достатъчно, не искайте от вашите близки и приятели. Тях ги оставете за всеки случай, ако имате допълнителни разходи. Вместо това продайте нещо от дома или пък си извадете кредитна карта. В случай, че сте финансово зависими от своя съпруг, той ще трябва да поеме една част от покриването на задълженията ви.


3. Не позволявайте да ви сплашват. Ако сте в доста изострени отношения с мъжа си, най-вероятно той няма да е щастлив да чуе за вашите материални претенции. Възможно е съпругът ви да подходи по-деликатно и да се опита да ви обезкуражи, казвайки ви, че вашият адвокат няма да ви помогне, а само ще ви вземе парите. Не се хващайте на тези приказки, а действайте целенасочено.

4. Не изневерявайте. Дори вашият съпруг да има явна любовница, вие не трябва да поддържате отношения с друг мъж, докато не получите официално развод. По този начин пред съда вашето реноме ще бъде непокътнато, а и има шанс у вашия съпруг все още да има чувство за вина, което би се изпарило, ако ви види с друг мъж. Поддържането на връзка с някой друг само би влошило положението с развода.

5. Направете бюджет. Внимателно обмислете колко пари точно са ви необходими и чак след това кажете съответната сума.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Никодим ( преди 10 години )
Само това и трябва на горката жена да се зароби и с кредитна карта.Разбира се за утешение не бива да забравя ,че има мъже на още по лошо положение от нея на които дори не им натрисат развод а просто ги унижават с някой *** редовно и на всичкото отгоре ги обевяват за ненормални пред децата на които тази ситуация не пречи докато ,,хотел мама" предлага пълен пансион.Разводите са скъпи и при по-ниски доходи разделянето с брачните вериги направо е невъзможно ако не искаш да станеш клошар.За това има толкова разделени но не разведени двойки особено на възраст.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар