IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Някои мъже се развеждат, подражавайки на приятелите си

19 октомври 2013 06 00

Оказва се, че британските мъже често следват въпросния лош пример на приятелите си по чашка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Според едно ново проучване мъжете могат да се решат на развод под въздействието и личния пример на свой близък приятел. Една четвърт от поданиците на Великобритания се развеждат, следвайки примера на своите приятели по чашка в пъбовете, установи изследване, цитирано от вестник Daily Mail.

Британките били много по-самостоятелни във взимането на подобно съдбовно решение. При тях само 15 на сто се повлиявали от чуждия пример. За разлика от тях представителите на силния пол силно си въздействат един на друг.

Ако в някоя мъжка компания някой от членовете ѝ се разведе, неговият пример бързо се подема и от останалите. Проучването е било поръчано от адвокатската фирма Cooperative legal services и обхванало 2000 разведени или разделени с половинката си британци.

Според психолозите следването на чуждия пример е дълбоко вкоренено в човешката природа. Когато една двойка се разпадне, останалите хора започват да откриват пукнатините и в собствената си брачна връзка.

От проучването станало видно, че разведените партньори имат тенденция да са по-бедни, да са в по-лошо здравословно състояние и да са по-нещастни от женените. Анкетата констатирала, че ролята на родителите при вземането на решение за развод била сравнително ограничена. Само 10 на сто от мъжете и 9 на сто от жените доверили, че са били повлияни от своите майки и бащи. 4 на сто от участващите в анкетата признали, че са стигнали до развод, след като гледали телевизия, а 1 процент – следвайки примера на знаменитости.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Да се разведа само защото знаменитостите се развеждали или да вземам пример от приятели или телевизията?Не ,не ,не съм британец за да се държа толкова глупаво.Дори и фактическата раздяла и самостоятелен живот без контакти с други жени не ми налагат развод и харчене на излишни пари.Виж ако пуснат някоя промоция-два за лев и за две минути тогава може би но сега нищо не го налага.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар