IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правила при първа среща с родителите ѝ

30 октомври 2013 15 30

Как трябва да се държи мъжът, когато се запознава с родителите на своята любима

„Запознай ме с вашите“; Снимка: outnow.ch

„Запознай ме с вашите“; Снимка: outnow.ch

Срещата с родителите на приятелката ви може да бъде наистина стресираща. Може би се сещате за филма с Бен Стилър „Запознай ме с вашите“? За да не изпадате в подобни нелепи ситуации или пък бъдещите ви тъст и тъща да останат с лошо впечатление за вас, трябва да се постараете да се представите в най-добрата си светлина. Не забравяйте, че само това е начинът да получите тяхното одобрение. Всички родители искат за дъщеря си някое добро момче. Така че вие трябва да го играете точно такова. Ето и кои са правилата при първата среща с родителите на вашата любима:

1. Облечете се подходящо. Хубавото облекло може и да е клише, но най-вероятно никога няма да излезе от мода. Внимателно подберете дрехите, с които ще бъдете. Разбира се, не е нужно да се обличате старомодно, за да се харесате. Запазете своя стил на обличане и усещане за визия, но в малко по-умерени нива, особено ако си падате ексцентрици. Изчистени дънки с ежедневна риза е една много добра комбинация.

2. Не показвайте, че сте притеснени. Разбира се, не е лесно човек да скрие подобни емоции, но поне може да ги овладее. Запомнете, че ако искате родителите на вашата приятелка да ви приемат, трябва да се покажете такива, каквито сте – уверени в себе си. Още повече вашата любима винаги ще бъде плътно до вас, така че нямате повод за притеснение.

3. Говорете уверено. Не се опитвайте да бъдете център на вниманието, а по-скоро влезте в ролята на добрия слушател. По този начин ще намалите вероятността да кажете нещо, което е неуместно. Това обаче не означава да бъдете безкрайно мълчаливи и да отговаряте само с „да“ и „не“. Опитайте се да водите непринуден разговор, който да се хареса на всички.


4. Покажете уважение. Това е много, много важно правило. Трябва да покажете уважение не само към родителите, но и към тяхната дъщеря. Те трябва да знаят, че мъжът до нея я обича, уважава и закриля. Може да засвидетелствате уважението си по няколко начина – като отидете навреме за срещата, донесете нещо за вечерята (бутилка вино, бонбони) и говорите с уважение. Ако все пак не можете да отидете на време за срещата, обадете се предварително, за да ги уведомите.

5. Бъдете готови за някои неудобни или подвеждащи въпроси. Може би се надявате родителите на вашата приятелка да ви приемат с отворени обятия, но това е малко утопична идея. Възможно е дори да получите лек отпор и да се сблъскате с някои неудобни въпроси, насочени право към вас и вашето любовно минало, например. Трябва да бъдете подготвени и за тази ситуация. Старайте се да бъдете честни, да не обиждате бившите си приятелки и да спестявате повечето подробности.

6. Не забравяйте маниерите. Бъдете бдителни и внимателни. Покажете истински интерес към историите, които майка ѝ или баща ѝ (особено той) разказват. Въздържайте се от започване на дебати или обсъждане на противоречиви теми, които могат да доведат до сблъсък на мнения. Бъдете учтиви, защото може да отнеме известно време, докато получите истинско одобрение.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари