IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Край на войната със свекървата

28 януари 2014 13 30

Как да подобрите комуникацията с майката на съпруга си, дори тя да е твърдоглава и скептична към вас

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

„Войната“ между свекърви и снахи, тъщи и зетьове е почти епична и легендарна. Но не е задължително и вие да имате проблем с майката на своя съпруг. Всъщност ново изследване показва, че дамите, които се разбират със свекървите си, имат по-щастлив и балансиран живот. Затова си струва да направите усилие да се сближите с майката на любимия си и дори и да не ви допада съвсем, да проявите едно лицемерие, за да се разбирате. Ето и как да го направите, според сайта timesofindia.com:

Намерете правилния език: През повечето време тя може да не е мила и любезна, да не ви прави сладки и дори да не подкрепя решенията ви. Въпреки това намерете баланса в отношенията ви, така че да не я улеснявате да пречи на брака ви.

Работете върху собствените си чувства: Ако трябва дори се поставете на нейно място за момент, за да разберете защо ви съди и се държи по определен начин. Не забравяйте, че свекърва ви е един от най-важните хора в живота на вашата половинка. Уверете се, че не ревността е това, което дълбае пропаст между вас двете.

Счупете леда: Тя може и да е доста трудна за комуникация, но не забравяйте, че двете сте прекалено различни. Говорете с нея колкото се може по-често. Това води до едно ниво на комфорт и разбирателство, макар да отнема време.

Винаги бъдете учтива: Това сигурно е най-трудното нещо, ако тя не се държи мило с вас. „Не критикувайте свекърва си в присъствието на съпруга си. Това ви представя в лоша светлина пред него“, казва психологът Сийма Нигорани.

Опитайте с хумор: Понякога може да отвърнете на критиката с хумор и това да свали напрежението в ситуацията. Тя постоянно се оплаква от вас? Използвайте чувството си за хумор, за да се измъкнете от ситуацията с достойнство.

Възнаграждавайте я често: Не трябва да прекалявате, защото ще изглежда прекалено лицемерно, но когато казва нещо разумно, не пропускайте да го потвърждавате на глас. Малки жестове на внимание като цвете в саксия, кутия бонбони и други дребни неща, също ще стопят леда помежду ви.

Изяснявайте неразбирателствата си на момента: Не позволявайте отношенията ви със свекървата да бъдат диктувани от някакви предположения или предразсъдъци. Ако не сте съгласни с нея, седнете и поговорете откровено по въпроса.

3 начина да се справите с трудни свекърви:

Не позволявайте на конфликта да ескалира: Тя не спира да ви противоречи? Бъдете по-умна и отстъпете (но не на всяка цена), като приключите разговора без да ѝ давате възможност да ви изсипва редица нелепи аргументи.

Потърсете подкрепа от половинката си: За щастие, много мъже не са „мамини синчета“ и често подкрепят своите жени дори в спор с майка им. Така че, ако положението излезе извън контрол, няма лошо да поискате той да се застъпи за вас.

Общувайте: Много жени позволяват отношенията им със свекървите да се влошат, именно защото избягват максимално срещите и разговорите с тях. Това не е правилна стратегия, защото свекървата е част от живота ви перманентно! Все някога тя ще ви притисне в ъгъла и тогава гледката ще е грозна. Не се страхувайте от нея, най-малкото, за да я опознаете и да имате тактика как да се справите с нея.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Никодим ( преди 10 години )
Преди всичко никога не се карайте на съпруга си ако майка му е виновна или ви е обидила .ТОЙ НЯМА ВИНА ЗА ТОВА И ЧЕСТО СЪЩО Е НЕЙНА ЖЕРТВА.Не искайте от него чудеса по отношение на майка му.Старайте се колкото се може да сте по-на далеч от нея ако ви се меси или само се дразни с вас.Не принуждавайте съпруга ви да търпи непрекъснато майка ви дори и тя да се държи добре.Стремете се да сте самостоятелни -това само би укрепило връзката ви.Когато се появят децата никога не загърбвайте съпруга си .Неговото място до вас трябва да е винаги запазено.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар