IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да впечатлите родителите на гаджето си

20 март 2014 11 30

...и как да не ги отблъснете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако ви предстои да се запознавате с родителите на гаджето си за първи път, не е зле да помислите за това как да ги впечатлите. Доброто първо впечатление никак не е за подценяване, тъй като може да бъде ключът за установяване на по-дълга и сериозна връзка с вашата половинка. Тази мисия ще бъде много по-трудна, ако майката и бащата на любимия ви решат, че не сте подходяща партия за него, на база на личната си антипатия към вас.

Ето и няколко полезни съвета как да им направите добро впечатление и да ги накарате да ви обикнат още след първата ви среща:

1. Не се целувайте и натискайте с гаджето си пред очите на родителите му

Ако приятелят ви иска да ви прегърне или целуне пред семейството си, това е друга тема – не се дърпайте, но не предприемайте вие първата крачка към подобна интимност. Родителите му няма да възприемат добре момиче, което се мляска със сина им невъзмутимо пред очите им, дори без да ги познава.

2. Бъдете мила и учтива

Когато срещате семейството на гаджето си за първи път, определено трябва да се държите максимално мило, любезно и учтиво. Покажете интерес към майка му и баща му, усмихвайте се цяла вечер, използвайте „моля“ и „благодаря“ и избягвайте клюките и злостните коментари за трети лица. Ако сте канени на гости и майка му е приготвила вечерята (обяд) не забравяйте да я поздравите за кулинарните ѝ умения и за това какъв хубав дом е подредила.

3. Не лъжете

Да бъдете честна и почтена е един от най-важните съвети в подобен момент. Както знаете на лъжата краката са къси, а родителите на любимия ви могат да ви разкрият, че ги мотаете и бързо да си съставят лошо мнение за вас. Не лъжете за семейството си, за възрастта си, за образованието си, за произхода си, за работата си и т. н. Помнете, че живеем във време на Facebook и Google и че всеки може да провери онлайн дали казвате истината!

4. Сложете си лек грим

Дори да обичате да се гримирате по-тежко, защото с грим се чувствате по-красива и секси, опитайте се да не прекалявате с макиажа, поне на първата среща със семейството на гаджето си. Ако сте твърде гримирана, неподходящо облечена и наперена, вие по-скоро ще ги отблъснете. Много по-вероятно е родителите на половинката ви да се влюбят в чаровно момиче с естествена визия.

5. Внимавайте с облеклото

Неподходящото предизвикателно облекло би подействало зле на изграждането на това важно, първо впечатление, точно както и силният грим. За срещата със семейството на гаджето си, облечете нещо семпло, но женствено и елегантно. Избягвайте да носите дрехите, с които излизате на нощни заведения с приятели. Оставете и черните, мрачни дрехи в гардероба си – по-добре заложете на нещо по-свежо като десен и с по-романтично излъчване.

6. Не прекалявайте с парфюма си

Сложете си парфюм за въпросната среща, но се уверете, че не сте прекалили. Може някой член от семейството на любимия ви да е чувствителен към силни аромати. Дори и никой да не е чувствителен, пак е по-добре да не задушавате родителите на гаджето си с парфюма си. Освен това заложете на по-лека и ефирна миризма.

7. Не говорете лошо за колегите и шефовете си

Ако не си харесвате работата, бъдете честна и кажете, че се оглеждате за нова, но не коментирайте с лошо колегите и шефовете си пред родителите на гаджето си. Това може да ги накара да мислят, че сте конфликтна личност или че сте мързелива интригантка, която хвърля вината за лошото си представяне в службата на другите.

8. Дръжте се балансирано и спокойно

Без значение какво говорите на въпросната среща, не забравяйте да изглеждате спокойна, съсредоточена и улегнала. Това ще изпрати сигнал на родителите на гаджето ви, че сте едно приятно момиче, с което няма да им е трудно да се разберат. Освен това с подобно поведение вие ще направите цялата среща доста по-комфортно преживяване. Не си позволявайте грубости, дори нещо да ви притеснява. Просто се опитайте да се насладите на чуждата компания!

9. Не се престаравайте

Когато става въпрос за среща със семейството на гаджето ви, добре е да покажете, че не сте мързелива жена. Може да помогнете на майка му в отсервирането на масата, но не прекалявайте с услугите и комплиментите, за да не решат че сте фалшива и че се правите на нещо, което не сте.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Platnata.com ( преди 10 години )
Според мен е най-добре човек да се държи естествено. Всяко преиграване и старание са по-скоро дразнещи. Хубаво е да се избягват някои теми като политика, гейове и религия, в които хората имат обикновено крайни мнения и може да се стигне до ожесточен спор.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
медианум ( преди 10 години )
С други думи, истината е по средата !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )