IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плюсовете на съжителството преди брака

28 април 2014 07 20

Защо е добре да живеете заедно с половинката си преди да станете съпруг и съпруга

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Съвместното съжителство е стъпка, към която все повече двойки прибягват на даден етап от връзката си. Като при всяко нещо и по отношение на тази тема мненията са различни. За някои хора подобно решение е неправилно, тъй като убива романтиката и свежда любовта до битовизмите. Други пък намират живеенето с любимия човек за романтичен акт сам по себе си.

Когато обаче сте намерили човека с главно „ч“ и желаете с цялото си същество да обвържете живота си с неговия, то не е ли най-нормалното нещо на света да заживеете заедно? Везните се накланят още повече в тази посока, ако планирате да сключите брак. Колкото и грубо да звучи – би било глупаво да купите дреха, която ще носите цял живот, без да я облечете предварително, нали?

Ето и кои са плюсовете на съжителството преди брака:

1. По-евтино е.

Защо трябва да имате два апартамента, след като повечето нощи прекарвате заедно? Поддържането на две жилища е огромен разход, който бихте могли да редуцирате и да се радвате на повече пари – които да харчите за приятни неща, да събирате или въобще каквото още си пожелаете. В случай, че и двамата живеете в прекалено малки апартаменти, може да потърсите нещо достатъчно голямо и за двамата. Със сигурност отново ще харчите по-малко пари.

2. Опознавате се още по-добре.

Без значение колко дълго познавате своята половинка и колко нощи сте прекарали заедно, вие ще се опознаете много по-добре, едва когато заживеете под един покрив. Със сигурност ще откриете неща, които ви дразнят във вашия партньор и това е напълно нормално. За важните неща трябва да се говори и разбира се, да се правят еднакво компромиси и от двете страни.

3. Споделяте отговорности.

Когато просто се срещате, всичко е много забавно и доста по-лесно. Обикновено с половинката ви споделяте най-приятните неща и всеки сам се оправя със своите задължения. Съвместният живот от друга страна учи двойките на споделяне на отговорностите, на повече подкрепа – неща, необходими за един здрав брак.

4. Това е тест.

Едва ли повечето двойки, които заживяват заедно, гледат на решението си като на тест, но то всъщност е точно това. Има партньори, които разбират, че връзката им няма бъдеще именно, след като са поживели заедно. Има и такива, които се убеждават, че са направили правилния избор. Съжителството е тест и само от жената и мъжа зависи дали ще го издържат. При всички случаи е по-добре нещо да бъде тествано, преди човек да му се довери сляпо.

5. Репетирате бъдещето.

Има няколко вида обвързване, всеки от които малко по-задължаващ от предишния. Първото обвързване е започването на връзка. То е най-крехко и сравнително лесно може да бъде прекратено по всяко време. След това идва съвместното съжителство, което е сериозно, но последствията от неговия евентуален край също няма да бъдат фатални. Накрая идва сватбата, която обвързва най-много. Разтрогването на брака е неприятен процес, на който хората се решават по-трудно. Ето защо вие не трябва да позволявате да се обвързвате неправилно прекалено сериозно. Да живеете заедно със своя партньор означава донякъде да погледнете в бъдещето си и да видите харесва ли ви живота, който бихте водили. Все пак колкото по-подготвен е човек, толкова по-малко разочарован остава после!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Svatbena_Agenciq_Mel ( преди 9 години )
Според мен, живеенето заедно преди брака също така внася доста разнообразие във връзката. Човек има винаги да прави доста неща вкъщи (да готви, да подрежда, да декорира и т.н.) и ако двамата вършат тези неща заедно, това си е разнообразие във връзката. Колкото повече неща прави двойката заедно, толкова по-добре :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )