IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо брат ви е най-важният мъж в живота ви

8 септември 2014 09 11

И какви са предимствата да имаш подобно мъжко присъствие до себе си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бащите получават много внимание. Те имат свой празник, специални подаръци и признания, най-голямата порция на масата. Твърде често братята остават пренебрегвани, най-вече от своите сестри.

Всъщност, ако вие имате брат, в определен етап от живота си ще разберете, че макар баща ви да е ключова фигура във вашето съществуване, брат ви има не по-малко значение и роля във вашия живот. Той е до вас и в добро, и в лошо, и когато празнувате, и когато се карате.

Ето и причините, заради които брат ви е най-важният мъж във вашия живот и заслужава признанието ви:

1. Той знае, че никой не е достатъчно добър за вас.

Всеки път, в който вие се озовете в „черна дупка“ след тежка раздяла, вашият брат пръв ще ви успокои, че бившият така или иначе не е бил достатъчно добър за вас и не си заслужава страданията. Интересното е, че когато сълзите ви пресъхнат и мине малко време, вие ще осъзнаете, че той наистина е бил прав.

2. Той ви обича безусловно, макар че знае всичките ви недостатъци.

Вие може да сте малкото момиче на тати, но той едва ли знае и половината неща от тези, с които вашият брат е наясно. Всички лоши и нередни неща, които правите, са ясни на вашия брат и образно казано в много случаи той е този, който ви отваря прозореца, когато се измъквате от вкъщи. Брат ви вижда най-лошото от вас, но въпреки това ви обича.

3. Той винаги ще ви защити.

Кой се нуждае от бодигард, когато има брат? Той е готов да ви защити във всеки един момент, независимо от времето, мястото, компанията и т. н.

4. Той ви помага да изглеждате по-доброто дете в очите на родителите ви.

Момчетата винаги са по-палави и създават повече главоболия на своите родители. Ето защо вашите провинения „бледнеят“ в сравнение с тези на брат ви. Какъв късмет – с всичко се разминавате по-леко!

5. Той е единственият човек, който говори вашия език.

Вие може да го наречете с най-обидните думи, да му се разкрещите и да не му говорите една седмица, но след това всичко ще си бъде както преди. Едва ли същото ще се получи и с вашите приятели, нали?

6. Той пази тайните ви.

Вашият брат знае за вашите срамни и лоши моменти, но никога няма да ви издаде на родителите ви. Може да се шегува с тях, но реално не би ви създал проблем. Вие сте в безопасност, когато става въпрос за вашия брат.

7. Той оценява вашите съвети.

Особено, когато става въпрос за жени. Все пак вие сте неговият извор на информация и то от първа ръка. Това е особено вярно, ако вашият брат е по-малък от вас и вие като кака му предавате някои от уроците на живота. Съветите ви могат да се отнасят и за много други неща – как да се справи с първия махмурлук, в каква професионална сфера да се насочи и т. н.

8. Започвате там, откъдето сте спрели.

За разлика от приятелството, вие не трябва да работите върху отношенията си със своя брат. Ако двамата вече не живеете заедно и се виждате по-рядко, това няма да навреди на вашата връзка. Дори да не сте се чували цяла седмица, няма да усетите разлика в поведението му, когато отново си кажете „здравей“. Винаги ще знаете, че има човек, който е на разположение за вас по всяко време и на когото можете да разчитате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

сестра ( преди 9 години )
Така е - всичко написано е абсолютно вярно. Потвърждава го една тъжна сестра, загубила съвсем скоро своя любим брат, който обича безусловно и който осъзнато много ми липсва.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар