IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истините, които майките на момчета трябва да осъзнаят

31 декември 2014 14 29

Може би някои от тях вече знаете, а други все още не

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето жени искат да имат момиче, но не всички. Така, както не всички мъже по презумпция мечтаят за момче, което да учат на футбол. В крайна сметка всички сме различни и именно в това е нашият чар.

Според повечето хора най-добрата комбинация за едно семейство са момче и момиче в комплект – така всички ще са доволни, пък и родителите ще могат да усетят сладостта от това да отглеждат както момченце, така и момиченце.

Но в живота не всичко се нарежда така, както го искаме. Ето защо много семейства имат само момичета или само момчета. Този материал е насочен единствено към майките, които имат щастието да се радват на син/синове.

В случай, че и вие сте от този „отбор“, прочетете някои истини, които е хубаво да осъзнаете:

1. Вие сте неговата първа любов

В това няма нищо лошо – тази любов е напълно здравословна. Много пъти момчетата могат да бъдат дори още по-гальовни към майките си, защото подсъзнателно те се учат чрез тях как да обичат жените и какво е да бъдат обичани от жена.

2. Вие сте неговият женски прототип

Моделирате ли у сина си очаквания да получи уважение и добро отношение? Никога не е късно да покажете на своя наследник или наследници, че трябва да очакват подобно поведение не само от жената до себе си, но и от света като цяло. Момчетата със силни майки дори несъзнателно ще си търсят подобни партньорки.

3. Ще има неща, за които ще съжалявате

Никой родител не е перфектен и може би ще има моменти и неща, за които ще съжалявате, че сте направили или не сте направили. Това е напълно нормално, особено когато имате момче или момчета, за които се знае, че са по-палави и неудържими.

4. Вие може би ще си представяте вашата въображаема дъщеря

Как би изглеждала тя, как би се държала, какво би било като цяло да бъдете майка на момиче. Може би дори понякога, когато видите някое сладко момиченце, ще изпитвате съжаление, че нямате дъщеря. С времето обаче това усещане ще избледнява все повече и повече.

5. Няма да имате „момичешка драма“

Като жени вие самите сте наясно, че пубертетът е доста по-труден за момичетата. При тях хормоните бушуват с пълна сила и често преминават през много драматични за тях моменти. Всичко това може да си го спестите или поне да почувствате по-малка част от него, когато имате син/синове.

6. Донякъде синовете са „по-безопасни“

Като родител ще се притеснявате еднакво за своите деца, но като цяло за порасналия син светът наоколо е една идея по-безопасен. Ето защо някои семейства са много по-спокойни, когато имат дъщеря и по-голям син, който да бди над нея и да я пази.

7. Вие винаги ще се чувствате по този начин към тях

Радостта от това да ги гледате как спят – тя няма да отмине. Подскачането на сърцето, когато ги видите след цял ден раздяла – тя няма да отмине. Тръпката, която чувствате, когато синът/синовете ви ви възнаграждават с мечешка прегръдка – тя няма да отмине. Той или те винаги ще бъдат вашите малки момчета, без значение колко големи са станали всъщност.

8. Приемете предизвикателството

Да отгледате добър мъж е нещо прекрасно. Мъж, който е мил, нежен и грижовен. Мъж, който се отнася с жената до себе си и с децата си страхотно. Мъж, който ще се превърне във всеотдаен и любящ съпруг и баща. Това е огромна отговорност, но вие нямате избор, освен да приемете предизвикателството. На вас се пада тази възможност – така че възползвайте се от нея по най-добрия начин.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

11009 ( преди 9 години )
най-после добри думи и за мъжките майки.благодаря!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар