IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бракът на родителите ви като извор на тайни за щастлива връзка

15 януари 2015 16 03

Хубавите неща, които може да научите от вашите майка и баща

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато една жена е все още малко момиченце и чете приказки с щастлив край, тя няма представа колко усилия и труд са необходими, за да може историята наистина да продължи красиво.

Когато момичето се превърне в жена, тя малко по малко осъзнава, че приказките всъщност са недописани, защото много неща се случват, след като „принцът целуне принцесата“.

Ако се замислите, вие имате нагледен пример за това как се развива една приказка от реалния живот – бракът на вашите родители.

И ако имате късмета двама от най-близките ви хора все още да са заедно, техните години семеен живот със сигурност могат да ви бъдат учител за живота.

Погледнете на брака на родителите си като извор на тайни за щастлив семеен живот и разберете още сега някои от уроците:

1. Без удари под кръста

Спорове винаги ще има, но никога не си позволявайте да играете нечестно. Рано или късно това ще доведе до лоши последици, както за вашия партньор, така и за вас. Не си позволявайте да наранявате по какъвто и да е начин любимия си човек.

2. Умейте да флиртувате

Макар че с годините сексуалното желание между двама души намалява, вие не трябва да игнорирате своя партньор напълно. Винаги намирайте начин да му покажете, че го обичате и че все още той ви привлича – било то с едно „невинно“ докосване на ръката, рамото или нежна целувка. Все пак, когато се появят деца, родителите не си позволяват волности пред тях, ето защо е нужно да бъдете изобретателни.

3. Приемайте малките недостатъци

Никой не е съвършен – колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-лесно ще превъзмогнете малките дразнещи неща във вашия партньор. Ако положителните черти на вашата половинка са повече от отрицателните, то определено вие печелите!

4. Бъдете екип с половинката си

Споделяйте хубавите дни и си помагайте в трудности. Когато действате заедно, вие сте много по-силни и устойчиви в „бурно море“.

5. Отделяйте време за романтика

Тя е повече от физическо докосване. Не забравяйте за нея – за малките жестове, които говорят много повече дори от милите думи.

6. Смейте се

Бракът е смесица от хубави и лоши моменти и вие може да приемате лошите много по-лесно, ако минавате с усмивка и хумор през тях. Освен това смехът предизвиква отделянето на хормона на щастието, което допълнително ще засили връзката с вашия партньор.

7. Не се карайте пред хората, особено пред децата ви

Каквито и проблеми да имате, трябва да ги решавате насаме със своя партньор. Караниците и дори говоренето на висок глас може да бъде много стресиращо за вашите деца. Другите хора също не са длъжни да слушат за вашите семейни проблеми.

8. Грижете се за себе си

Годините си минават и никой няма да очаква от вас да изглеждате по същия начин, както преди 10 години. Това обаче не означава, че трябва да занемарите грижите за себе си – дори напротив. Хранете се здравословно и дори спортувайте заедно с половинката си. Това е чудесен начин да прекарвате повече време заедно и да се грижите за себе си едновременно.

9. Не се притеснявайте да искате помощ

Нито едни взаимоотношения, независимо брачни или не, не са перфектни, така че не се притеснявайте да потърсите помощ. Може да се обърнете към човек, за когото знаете, че може да ви даде мъдър съвет и който може да изслуша проблемите ви. Въпреки това не разчитайте вашите приятели или близки хора да разрешават грижите ви.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 9 години )
А ако родителите ни са се развли или никога не са се женили - тия правила не важат ли???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар