IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готови ли сте за бебе?

15 май 2015 10 30

Въпросите, на които всяка двойка трябва да си отговори

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Появата на бебе е събитие, което завинаги променя живота на двама души. Освен това да бъдеш родител е голяма отговорност, която човек трябва да бъде сигурен, че може да поеме. Ето защо се налага жената и мъжът да бъдат сигурни, че са готови за бебе, преди да решат да го създадат.

Ако вие самите не знаете дали наистина можете да се справите с правилното и добро отглеждане на дете, задължително трябва да си отговорите на няколко въпроса преди това. Ето и кои са те:

1. Говорили ли сте какво ще правите, когато се появи бебето, а не само за това колко е страхотно да го имате?

Децата са най-голямото богатство, но те изискват жертвоготовност и много компромиси, свързани с вашите лични интереси. Плановете също са много важни. Трябва сериозно да поговорите с партньора си по какъв начин може да организирате най-добре живота си след появата на бебето. Свободното време и на двамата драстично ще намалее, а отговорностите ще се увеличат.

2. Знаете ли какви родители искате да бъдете?

Предпочитате по-строгото възпитание, чрез което по-лесно да мотивирате детето си да успява във всяка сфера на живота? Или искате да бъдете родител и приятел едновременно? Може би се виждате най-добре в ролята на „готината майка/готиния баща“? Говорете за това с половинката си и се опитайте да достигнете до някакво споразумение, защото като цяло възпитанието на двамата родители трябва да следва един курс.

3. Как завършват вашите скандали?

Всеки път, когато се карате с партньора си, викате силно, затръшвате врати и чупите нещо? Или пък успявате да се разберете цивилизовано – без много шум? Скандалите никога няма да изчезнат, но е важно да успявате да ги туширате и да не правите детето си свидетел на грозни сцени. Нужно е да работите над това.

4. Какво е финансовото ви състояние?

Отглеждането на дете изисква не само емоционална сигурност от ваша страна, но и финансова такава. Разходите ви ще се повишат драстично, затова трябва да бъдете готови за това. Заедно с половинката си трябва да обсъдите темата с парите, за да сте сигурни, че няма да лишавате детето си от нищо.

5. И двамата ли искате това бебе?

За да бъдете добри родители, на първо място вие трябва да искате да бъдете такива. По тази причина е много важно и двамата да искате да създадете семейство, да желаете в живота ви да се появи дете. Не разчитайте, че след появата му вашата половинка ще си промени мнението. Подобни изключително важни неща не бива да се случват насила.

6. Готови ли сте за промяна в сексуалния си живот?

Месеците след раждането няма как да очаквате да правите секс, както преди. В късните месеци на бременността също. Като цяло има шанс сексуалният ви живот да се промени и то драстично. Все пак вие може да предотвратите колкото може повече от „щетите“, като разнообразявате себе си и своя партньор. Въпреки това няма как да очаквате всичко да бъде както преди.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Чуко Чуков ( преди 8 години )
След "преспиване" с мене всяка млада жена може да е готова. Инак е твърде възможно,но няма гаранция.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар