IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво се карат двойките от различните държави

10 септември 2015 13 36

Различните нации държат на различни неща

Снимка: istock

Снимка: istock

Хората са си хора навсякъде, ала традициите в отделните държави могат да повлияят на динамиката на отношенията между двама души.

Със сигурност изневярата на единия от партньорите няма да бъде приета от другия, без значение дали е китаец, французин, грък или арабин, ала има неща, които на нас биха ни се сторили маловажни, но на индийците не, например.

Ето и за какво най-често се карат двойките от различните държави:

Финландия

- Всичко трябва да бъде на мястото си. Дори дрехите имат точно определено място в гардероба и ако не се озоват там, става скандал.

- Искреността, относно храната на сватовете/свекърите. Те смятат, че харесвате храната им, ала дори да не е така, трябва да мълчите и да се усмихвате, за да не си навлечете гнева на половинката.

- Разхвърлянето. Това не е никак странно, всъщност е проблем на двойките по целия свят.

Китай

- Обуването на пантофи. За китайците е много важно да оставите мръсните обувки до/пред вратата и да обуете пантофите, щом влезете в дома им. Има логика – никой не иска да чисти допълнително!

- Закъсненията. По всяка вероятност дамите го отнасят повече. – Събличане и захвърляне на дрехите на пода.

Индия

- Мълчанието. Мъжете от всеки край на света се изнервят, когато жените им мълчат, оставяйки ги да се чудят къде пак са сбъркали. Представете си обаче какво е за индийците да са обречени на мълчание, имайки предвид колко много думи изричат за секунди?

- Гледане на филм 10 минути след старта. Логиката е лентата да се започне от началото, но някои нямат проблем с това да влязат в сюжета и малко по-късно.

Испания

- Оставяне на осветлението включено. Токът струва пари и често „забраванкото“ е този, който не плаща сметките.

- Спокойствие по време на спор. За темпераментна нация като испанците е непростимо единият да остане спокоен по време на скандал. Това ядосва още повече другия и чиниите започват да летят.

Русия и Америка

- Разговорите за политика на социални събирания.

- Прекомерна употреба на рулото с хартия. Когато ви трябва салфетка, откъснете необходимото от рулото, а не половината от него, което така или иначе само ще изхвърлите.

Република Доминикана и Мексико

- Не всяко ястие трябва да е люто!

- Не запазвайте остатъците от храна. Нищо не се прибира за после, а остатъците от масата отиват право в кофата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари