IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е да израснеш с по-голям брат

18 октомври 2015 08 56

Нещата, които само по-малката сестра може да разбере

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обикновено отношенията между братя и сестри се люшкат между двете крайности – „обичаме се“, „мразим се“. В това със сигурност са убедени момичетата, които са израснали около своя по-голям брат. В някои моменти той е просто непоносим, докато в други – човекът, на когото винаги може да се разчита.

Ето и кои са нещата, които само по-малката сестра може да разбере. Почерпени са от реалността, така че всяка прилика е напълно НЕслучайна:

По-малката сестра е прикривала по-големия си брат поне веднъж пред родителите им

Без значение дали става въпрос за късно излизане, докато майката и бащата са извън града, малката сестра винаги запазва мълчание. Дори и когато по-големият ѝ брат води момиче в стаята си. Тя не издава нищо на родителите си, защото обича своя брат, а и все пак все някога ще дойде време той да ѝ върне жеста.

По-малката сестра разглежда нещата в стаята на по-големия си брат, докато него го няма

Вещите му са толкова интересни, затова за малката сестра е напълно нормално от време на време да им хвърля по един поглед (разбира се, без знанието на брат си).

По-малката сестра си е харесвала поне един от приятелите на своя по-голям брат

Това е нещо напълно нормално – тя вижда приятелите на брат си много често, а и все пак в нейните очи те са много „готини“. Друг е въпросът, че в повечето случаи по-големият брат не е много щастлив от този факт.

Поне една от приятелките на по-малката сестра си е харесвала нейния по-голям брат

Обратната ситуация също е вярна в поне 90% от случаите. И тук – по-малката сестра изобщо не разбира как подобно нещо може да е възможно!

По-големият брат не одобрява гаджетата на по-малката си сестра

Все пак по-големият брат се явява един вид втори баща, следователно той е настроен зле към всички гаджета и потенциални такива. Никой не е достоен за малката му сестричка! Е, в повечето случаи се е оказвал прав...

Вероятно по-малката сестра (вече пораснала) още има белези от сбиванията с по-големия си брат

Всяка караница се превръща в ожесточена битка, в която всякакви техники, тактики и нападения са позволени. Дори смъмрянето на родителите помага, но... само до следващия път. Някои „битки“ са толкова жестоки, че „белязват“ по-малката сестра (а понякога и брата) за дълги години.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари