IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да представите новия си партньор на децата си

30 октомври 2015 11 20

Така че те да го приемат добре

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Ако сте самотна майка и наскоро сте срещнала някой специален мъж и вече сте готова и сигурна, че трябва да го запознаете с детето си/децата си, то предстои ви вълнуваща, но и изнервяща среща.

Ще се чудите как ще реагират децата ви на този нов човек в живота ви. Освен това няма да сте сигурна дали новият ви партньор ще си допадне лесно с наследниците ви.

Ето и няколко съвета къде да организирате срещата:

Идете всички в парка

Този сценарий е улегнал и най-непринуден. Просто ще се разходите в парка с децата си и новия си приятел, малчуганите ще си поиграят, всички заедно ще хапнете сладолед или пуканки и т. н. Така ще видите как вашият партньор взаимодейства с наследниците ви. Ако навън е студено, можете да идете в някой закрит увеселителен парк, в детски клуб или на цирк.

На тези места не могат да се водят задълбочени разговори, но и децата ви няма да умират от желание да подлагат гаджето ви на кръстосан разпит още от първия ден. По-скоро е важно да осигурите място за игра, за да видите дали приятелят ви може да се забавлява и да общува с деца.

Освен това, ако детето ви е срамежливо, няма да му се налага да се взира с празен поглед в новия си познат. Паркът е познато място за детето ви и то там ще се чувства в свои води.

Излезте в по-голяма група

Ако и вашият нов приятел си има собствени деца от предишна връзка, най-добре е да излезете всички заедно с децата си. Така децата ще се заиграят и няма да се чувстват неудобно или неловко от срещата.

Измислете общо хоби

Ако вашият син или дъщеря обича изкуството или музиката, поканете новия си любим на концерт (изложба, театър, балет и т. н.) и всички му се насладете заедно. Така срещата ще е по-плавна, тъй като всички ще сте разсеяни от културното мероприятие.

Ето и още няколко съвета по темата:

Не лъжете: Не казвайте на децата ви, че ще ги запознавате със стар приятел и не се опитвайте да се преструвате, че той не ви е гадже. Съвременните деца са доста проницателни и умни и ще се разочароват от тайната ви или минимум ще се почувстват дискомфортно.

Не ходете на ресторант: Срещата ви трябва да е на активно мероприятие, а не цяла вечер да карате децата си да седят на стол в ресторант с доскоро непознат човек и да се чувстват неудобно. Наследниците ви няма да могат да се държат като възрастни и да водят смислени, дълги разговори на масата между храненията.

Оставете детето си да бъде честно с вас: Ако детето ви не е готово за подобна среща и не иска да се запознава с новия ви приятел – не го насилвайте.

Бъдете реалисти: Вашите деца може и да не се харесат от раз с новия ви партньор. Просто ги помолете да бъдат учтиви на тази среща.

Нека срещата е кратка: Не е разумно директно да организирате почивка с новия си приятел и децата си или да заминавате за уикенда някъде заедно. Въвеждането на новия човек в живота им трябва да става постепенно, а не той изведнъж да се превръща в техен доведен баща.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари