IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да постигнете хармония с половинката в домакинството

4 декември 2015 10 30

Дори чистенето може да бъде игриво и забавно

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

По цял ден сте на работа, а като се приберете у дома трябва да започнете с чистенето и готвенето. Справедливо ли е?

Открай време схващането, че мястото на жената е в кухнята и с метла в ръка вече е остаряло и има все по-малко привърженици, поне в по-съвременните общества.

Модерната жена на 21 век е полифункционална – тя ходи на работа, има социален живот, грижи се за семейството си и за близките хора и намира време за дома и за себе си. Разбира се, за всички тези неща тя се нуждае и от малко помощ от любимия човек, така че битовите задачи да бъдат разпределени и да не тежат на никого.

Ето и как може лесно и ефективно да постигнете „домакинско“ разбирателство с половинката, за да може всеки пълноценно да допринася към съвместния ви живот:

Забравете за традиционните роли

Жената готви, чисти и пере, а мъжът пазарува, сменя крушките, грижи се за колата и плаща сметките?! Не се придържайте към някакви по-остарели разбирания. Вие сами решавате кой какво ще прави за дома и другия.

Направете списък със задачите

За да няма неразбрали и недоразумения е хубаво всеки уикенд да правите кратък списък с належащите задачи за следващата седмица, така че всеки да е наясно какви отговорности има.

Сменяйте ролите

Всичко доскучава, а и не е задължително списъкът ви да е един и същ. Няма лошо в това да си разменяте ролите и задачите.

Направете го забавно

Вярвате или не, дори чистенето на дома може да бъде игриво и забавно. Много по-приятно е заедно да се погрижите за „семейното огнище“. Пуснете си любима музика, смейте се и не забравяйте чувството си за хумор, докато шетате у дома.

Награждавайте се

Добре свършената работа изисква награда. Планирайте си романтична вечер и горещ секс, след като сте се потрудили през деня да свършите всички задачки от списъка.

Не забравяйте да благодарите

Да, вие живеете заедно и правите неща за подобряването на общия ви живот, но все пак едно „Благодаря за помощта“, казано на любимия човек има значение. Така той ще се чувства оценен и следващият път ще помага с по-голямо желание и ентусиазъм.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари