IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да си свободомислещ в консервативно семейство

16 декември 2015 16 00

5 неща, които ще научите

Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Ако вие сте единственият либерален, свободомислещ човек във вашата консервативна фамилия, вероятно не ви е лесно на семейните сбирки.

Най-вероятно вие се отличавате твърде много от повечето членове на семейството си и едва ли всички от тях проявяват разбиране към вашия „особен“ начин на мислене.

Много е възможно вашите възгледи за живота в крайна сметка да са ви отчуждили от близките ви. Контрастът в основните ценности и вярвания в живота обикновено изкопава пропаст между хората. 

Ето и пет неща, които ще трябва да приемете по Коледа, ако се чувствате различни от най-любимите си хора:

1. Близките ви никога няма да ви подарят точните подаръци

Най-вероятно обменът на подаръци във вашето семейство за вас няма да е много вълнуващо събитие. Вие предварително ще си знаете, че няма да получите нищо, което да ви допадне, а дори може някой да ви обиди с необмисления си подарък. От друга страна много е възможно и вие да не успеете да налучкате интересите на близките си с нетипичните си и неособено практични идеи за подаръци. На всичкото отгоре ще трябва да запазите лицемерната си усмивка през цялата вечер и дори да благодарите на близките си за вниманието им.

2. Семейните вечери често ще завършват с разгорещен дебат

Ако вашият начин на живот е неразбираем за близките ви, както и начинът ви на мислене, все по някое време на семейното събиране, ще се стигне до роднински спор. Той може да започне небрежно с някаква лека, но провокативна забележка – не се поддавайте, ако не искате да си разваляте настроението. Не очаквайте членовете на семейството ви изведнъж да се съгласят и да приемат вашите убеждения.

3. Ще трябва да преглътнете саркастичните забележки

Ако някой от членовете на семейството ви се държи враждебно или безмилостно с вас, вие дори упорито да се опитвате да подминавате това поведение, то в някакъв момент може и да ви омръзне или да ви стане твърде досадно и неприятно. Просто се разграничете с този човек и му кажете, че трябва да спре да ви налага мнението си.

4. Ще трябва да си наложите да покажете уважението си към фамилията

Дори да сте твърде различни от своите роднини, все пак трябва да се държите с уважение към своите близки и особено към по-възрастните – баба си и дядо си. Затова избягвайте дебатите, не заявявайте твърде откровено възгледите си и не разкривайте прекалено много детайли за личния си живот, ако той няма да се възприеме добре. Не забравяйте, че вашият начин на живот не трябва да дефинира отношенията ви с вашите родители. 

5. Вие ще разберете истинския смисъл на думата „толерантност“

Вашите различия с фамилията ви ще ви научат на това, колко важно е да се проявява толерантност. В крайна сметка вие обичате членовете на семейството си, въпреки тяхната консервативност. Роднините ви също ви обичат и затова трябва да се научите да общувате с тях без взаимно чувство на неудовлетвореност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари