IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които всички самотни майки си мислят

9 април 2016 11 00

Но не споделят с другите

Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Има някои неща, които всяка самотна майка си мисли, но със сигурност не би казала на своите близки.

Ясно е, че вечерите на тези жени са малко по-самотни, а ежедневието – малко по-натоварено, но те се справят с живота като всички други майки и не искат съжаление, а по-скоро подкрепа. Те искрено се ядосват, когато другите ги смятат за разорени и капнали от умора жени, които мразят живота си.

Ето и мислите, които минават през главите на самотните майки, но те никога не биха ги споделили:

1. „Няма да ти открадна съпруга!“

Когато една жена се раздели със своя съпруг и започне да се грижи основно сама за детето си/децата си, тя изведнъж се превръща в заплаха за омъжените си приятелки, с които доскоро се е виждала семейно. Самотната майка би искала да каже на своите дружки, че не се интересува от мъжете им, въпреки че не би имала нищо против някой от тях да ѝ поправи нещо вкъщи. Никой не би отказал полезната мъжка ръка в даден случай, но това изобщо не означава желание за флирт!

2. „Да, трудно е да си глава на семейството!“

Ясно е, че на самотните майки им е по-трудно да се справят финансово, в сравнение с жените, които си имат съпрузи. Не е лесно да си глава на домакинството, да плащаш всички сметки и да зареждаш хладилника, но това не е най-големият ужас, известен на човечеството! Жените, които гледат децата си без партньор, също умеят да намират щастие в битието си и не искат другите само да ги съжаляват. В същото време те искат близките им да проявяват разбиране към факта, че им е по-трудно да се справят с бюджета.

3. „У дома няма кой да ме отмени!“

Самотните майки изведнъж стават нечувствителни към омъжените майки, които все се оплакват от тежките грижи за децата. Истината е, че те си имат съпрузи, които вечер да ги отменят от въпросните ангажименти, докато самотната майка няма на кого да разчита вечер.

4. „Да, заминавам на почивка сама с детето!“

Самотните майки се чувстват доста нелепо около омъжените си приятелки, които обсъждат и планират своите грандиозни семейни почивки. Те могат да са добри слушателки, но биха се радвали някой да изслуша и собствените им, макар и скромни планове за соло ваканция с детето!

5. „Не искам да ме съдите!“

Хората често прибързват с изводите, когато чуят, че някоя жена се е развела/разделила с половинката си и в момента отглежда детето си сама. Те веднага правят заключение, че тази жена е можела да избегне ситуацията, без да си дават сметка, че може би тази жена в момента е по-щастлива отколкото преди. Обратно на схващането, че самотните майки са емоционално лабилни развалини, те по-скоро са работливи, смели дами, които се оправят с живота си по най-добрия възможен начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари