IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 причини бившата съпруга на мъжа ви да ви мрази

16 май 2016 15 30

Особено ако се опитвате да бъдете перфектната мащеха

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Когато се омъжите за мъж с деца, почти неминуемо ще се наложи да виждате от време на време и неговата бивша съпруга, което може да се окаже истинско предизвикателство. Колкото и да се стараете да се държите дружелюбно с нея, тя ви гледа винаги накриво и усещате, че иска да ви издере очите. Вие ли грешите или просто тя е една нещастна зла женица, която иска да ви вгорчи живота?

Ето и кои са потенциалните причини бившата никак да не ви харесва, въпреки вашите старания да имате нормални отношения:

1. Тя не мрази вас, а вашия успех

Вие постоянно ѝ показвате, че тя се е провалила като съпруга, щом бившият ѝ е избрал вас и видимо е щастлив с вас.

2. Притеснява се, че децата ѝ може да ви обикнат повече от нея

Звучи ирационално, но това е страх, който всяка майка таи в сърцето си.

3. Тя смята, че прекрачвате някои граници

Със сигурност не ѝ е приятно, че се появявате на някои родителски срещи или, че се надявате децата ѝ да започнат да ви викат „мамо“. Ще си спечелите гнева ѝ, ако се опитвате да възпитавате нейните деца, макар че ако живеят с вас, това е неминуемо.

4. Тя завижда, че участвате активно в живота на децата ѝ

Има моменти за едно дете, в които майките държат да бъдат активни участници. Например купуването на първия сутиен или първия разговор за менструация, секс, раздяла... Ако бившата не присъства в тях, но вие сте там и давате съвети, не се изненадвайте, че ви гледа накриво. На практика вие взимате нейната роля и това никак не ѝ харесва.

5. Все още не е преживяла развода си

Видимо може и да не го показва, но всеки път когато ви види с бившия си, сякаш нож пронизва сърцето ѝ. Не само това, ами очевидно той е много щастлив и е продължил напред, докато тя все още не може да го направи. Най-лесно е да вини вас за личния си провал.

6. Вие сте като огледало за нея

Виждайки силните ви страни, тя вижда и своите слаби. Това я комплексира и намалява увереността ѝ.

7. След появата ви в живота на бившия ѝ, той иска повече време с децата

С вашата подкрепа съпругът ви може да пожелае по-дълги и по-чести визити на децата си. Като семеен мъж, той вече има по-голяма стабилност и това е заплаха за бившата, която тайно се опасява, че може да ѝ бъде отнето попечителството над общите им наследници.

8. (Под)съзнателно сте я обидили

Когато има две майки, винаги има и състезание. Дори да не целите да печелите точки пред децата на съпруга си, вероятно по някакъв начин подсъзнателно се опитвате да изпъкнете като по-добрата майка и да я изложите в техните очи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари