IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети и идеи за перфектната лятна сватба

18 юни 2016 10 45

Помислете за собствения си комфорт и този на гостите си в жегите

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тази година най-накрая ще влезете в ролята на булка и за големия ден сте се спрели на лятна сватба. Слънцето и топлото време определено ще допринесат за вашето настроение и това на гостите ви, но жегите имат и своите недостатъци. Като за начало може да съсипят грима и дори роклята ви, а в по-лошия случай може да заплашат здравето на тези с високо кръвно, сърдечни заболявания или на любителите на чашката. Ето защо трябва добре да се подготвите за вашата лятна сватба, за да няма неприятни изненади, които да я съсипят. Няколко идеи и съвети:

1. Ако сватбата е на открито, погрижете се да има достатъчно навеси и чадъри, така че вие и гостите ви да не сте изложени постоянно на припек. В случай, че жегата е непосилна осигурете зала/ресторант с климатик.

2. Хидратирайте се постоянно. Стресът в сватбения ден е голям, алкохолът, който ще погълнете вероятно също няма да е малко количество и на фона на високи температури, това може бързо да доведе до дехидратация и дори да ви прилошее. Затова се погрижете постоянно да имате подръка чаша вода.

3. Не забравяйте да се храните и то с леки, но питателни храни (пилешко, зеленчуци, ядки...). Вие ще сте в центъра на събитието и ще сте заети постоянно. Ритуали, танци, тостове – всичко това може да ви изтощи бързо, затова не пропускайте да дадете необходимото „гориво“ на тялото си.

4. Гримът е много важен! Не забравяйте, че топлото време ще ви накара да се изпотите, затова заложете на семпъл, светъл грим, малко фон дьо тен и по възможност избягвайте очната линия. Носете в чантичката си мокри кърпички и огледало и на около два часа проверявайте какво е състоянието на лицето ви.

5. Роклята също е сред акцентите на вечерта. Повечето дами си падат по пищни тоалети с воали, но те често са от изкуствени материи, които запарват и дори могат да доведат до обрив. Не се стискайте за сватбената си рокля и изберете нещо качествено, проветриво и удобно.

6. Заложете на по-лек алкохол, който може да разредите с повече лед. Така ще избегнете вероятността да се напиете отрано и ще издържите стоически на всички тостове.

7. Вашата лятна сватба ще бъде незабравима, ако успеете да осигурите и басейн на гостите и себе си. Доста ресторанти и хотели разполагат с басейн, който ще се окаже безценен в разгара на лятото и купона.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари