IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Женени в отделни спални! Застрашен ли е бракът ви?

13 август 2016 15 15

Защо все повече семейни двойки избират да прекарат нощта в отделни легла

Снимка: Istock

Снимка: Istock

По традиция семейните двойки споделят една спалня и едно легло. Ново изследване на Hillarys обаче показва, че една на пет съпружески двойки, предпочита да прекарва нощта разделена. На пръв поглед това изглежда плашещо, ала тези двойки признават, че престоят в отделни спални не се отразява негативно на брачните им взаимоотношения, а точно обратното.

По-голямата част от участниците в проучването са семейни от 7 години и делят един покрив с партньора си около 10 години. От обясненията им става ясно, че в общия случай те са спели в едно легло в продължение на 4 години, а след това 57 % признават, че заедно са взели решението да прекарват нощта поотделно.

Какви са причините за това необичайно поведение?

1. Много хора признават, че се чувстват по-комфортно като спят сами. Те често се въртят в леглото, заемат по-голяма площ от него и затова смятат,че е разумно да не нарушават нощния покой на половинката и да имат собствено легло.

2. Други твърдят, че не са почитатели на гушкането и не могат да спят, ако до тях или около тях е увито нечие тяло.

3. Разбира се, в обясненията място намира и тривиалната причина – хъркането, което често разделя спалните на семейни двойки. Инсомнията също кара мнозина да намерят свой собствен кът за през нощта.

4. Грижата за децата също се оказва ключов фактор за това дали двама души ще имат обща спалня. Особено ако хлапетата са малки и имат специфичен режим, който изисква ранно ставане и подготовка за активностите им през деня. В този случай единият родител доброволно решава да се „жертва”, за да може другият да се наспива качествено.

5. Нощните смени карат част от съпрузите да отмарят извън спалнята, за да не събудят половинките си, прибирайки се от работа.

„Изглежда тъжно, че има толкова самотници в леглата при брачните двойки. Но истината е, че лайфстайлът на много женени е по-добър, когато делят различни спални. Това не означава, че бракът им е застрашен, а че те могат да живеят в хармония и то без да правят компромис със своя сън!”, казва Тара Хол, говорител на Hillarys.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Лина ( преди 7 години )
Каква по-голяма свобода от това да спиш в отделни спални. Чувстваш се сутринта бодър и си се наспал много по-добре от това да спиш в едно легло с друг човек. Не притесняваш никого с хъркането или нещо друго.Спестяваш на другия някои гледки ,които не искаш той или тя да виждат. Лягаш да спиш и ставаш от сън когато искаш и не пречиш на другия с това. Не пречиш със светналата нощна лампа . Дори е по-хигиенично да спиш в отделна спалня.Обичате се повече и се чувствате като гаджета.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар