IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поколението Z мрази дрогата, татусите и гей браковете

17 септември 2016 12 00

То е най-умното и консервативно след Втората световна война

Синът на Мадона - Роко Ричи е роден 2000 г. Снимка: Instagram

Синът на Мадона - Роко Ричи е роден 2000 г. Снимка: Instagram

Младежите от поколението „Generation Z“ са най-консервативното поколение, което се е раждало от Втората световна война насам.

Според нови анкети тийнейджърите, родени след 2000 г., имат нетърпимост към наркотиците, татуировките и гей браковете.

Това поколение е най-умно от всички предишни поколения назад до 1945 г., смятат експертите. Учените твърдят, че тези младежи не разполагат с достатъчно време, за да мислят за глупости и масово не желаят да си провалят бъдещето с дрога и други рискови дейности.

Тези тийнейджъри имат редица консервативни възгледи за гей браковете, за правата на транссексуалните, за узаконяването на наркотиците и като цяло са доста по-разумни и имат много надеждни становища за тяхната възраст и то по различни важни теми.

Повече от 30 на сто от тези подрастващи (анкетирани са 14 и 15-годишни деца) са склонни да избегнат модата с татуировките.

За последно такова е било поколението на родените до 1945 г., наречено от социолозите „тихото поколение“.

Хората, родени по-късно, са с доста по-либерални позиции като цяло.

Според много от експертите една от причините за консервативните възгледи на „Generation Z“ е, че тези младежи са израснали по време на финансовата катастрофа от 2008 г. и са по-предпазливи и внимателни с финансите си.

Те са по-склонни да спестяват парите си, в сравнение с техните по-възрастни братя и сестри, родители и дори баби и дядовци.

Сър Марк Уолпорт, главен научен съветник на правителството в САЩ, казва за вестник The Times, че технологиите също са имали огромно влияние върху новите ценности на юношите. Според него компютърните игри и използването на интернет донякъде пазят децата от различни видове рискови поведения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари