IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпросите, които всеки мъж си задава, преди да ѝ предложи

24 ноември 2016 08 40

Съмненията са разбираеми и ще ви помогнат да разберете дали това е правилното нещо

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Бракът е стресиращо и животопроменящо събитие не само за жените, а и за господата, И тъй като по традиция те са инициатори – те падат на колене и предлагат с пръстен в ръка – логично са разклатени от известни колебания.

Между решението да предложи брак на половинката и действителния акт на действие минава известно време, в което мъжът си задава базови въпроси. Ето и какво минава през главата му и евентуално би могло да промени решението му:

1. „Мога ли да живея със семейството ѝ?“

Вероятно вече сте чували израза: „Жениш се за нея, не за семейството ѝ“, но той не е съвсем точен. Със сигурност нейните роднини и приятели ще са важна част от живота ви и дори може да се намесят сериозно в семейните ви дела, но само ако го позволите. Хубаво е да се разбирате с близките ѝ, а ако не е така, вече трябва да сте го обсъдили с вашата любима и ако въпреки това тя все още е с вас, вероятно е приела, че никога няма да бъдете близки.

2. „Дали бракът ни ще проработи?“

Няма как да знаете преди да сте опитали. Хората се променят с годините, така че винаги има шанс нещата помежду ви да не се получат, но обратното важи с пълна сила. Тази зависимост е в сила с всяка жена, с която обмисляте да се свържете в брак, така единственият начин да разберете какъв е отговорът е като опитате.

3. „Мога ли да правя секс само с един човек завинаги?“

Тук вече може да си отговорите сам. Ако отсега не си представяте тази вероятност, то отговорът е отрицателен. И все пак ако питате много семейни мъже, те ще ви кажат, че няма нищо по-хубаво от това да се върнат у дома в уютна обстановка и да бъдат посрещнати с прегръдка и целувка от любимата жена – това със сигурност не им омръзва.

4. „А ако ми откаже?“

В повечето случаи мъжът знае дали половинката му е готова за тази важна стъпка и все пак съмнението винаги остава. Отговорът отново ще получите, само ако опитате. И дори да ви откаже, това не е повод за драма и отчаяние и не означава, че не ви обича. Може би просто иска да изчака още малко.

5. „Дали ще съм добър баща?“

С брака съвсем естествено идват и мислите за децата. Щом отговорът на този въпрос ви вълнува, то има голяма вероятност да бъдете такъв, защото ще се постараете да сте добър баща. И ако до себе си имате уверена и любяща жена, то тя ще ви напътства по пътя на бащинството.

6. „Готов ли съм за брак?“

Помислете си на първо място каква е причината да обмисляте да ѝ предложите брак. Страх от самота? Натиск от страна на роднини? Чувство за собственост, че някой може да ви я отмъкне? Това не са правилни причини да се обвържете пред закона. От друга страна, ако искате да остареете до този човек, не си представяте живота без нея, виждате я като майка на децата си и вярвате, че тя е вашата друга половинка, то вие сте готов да бъдете неин съпруг.

7. „Дали не е с мен заради парите?“

Вероятно този въпрос не ви тормози отсега. Би трябвало вече да сте я тествали, а не да се чудите почти в последния момент преди да ѝ дадете името си. Тествайте я!

8. „Необходимо ли е да се женя?“

Просто е – ако вие лично изпитвате нужда да сключите брак, направете го. Ако някакви външни фактори оказват влияние на решението ви, то тогава може би не трябва да ѝ предлагате брак.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари