IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 начина да бъдете по-добър съпруг

21 ноември 2016 16 00

Малко трикове, които ще ви помогнат

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Да, да, вероятно вече въртите очи, защото знаете какво ще прочетете – трябва да отделяте повече време на половинката си, да правите мили жестове, да я водите на вечеря поне веднъж седмично и т. н. И донякъде сте прави!

Тези неща биха заздравили брака ви и биха зарадвали любимата жена, но съвсем не са „тайната на щастливия брак“ или нещото, което ще ви направи „перфектния съпруг“.

Човек трябва постоянно да полага усилия и то не само да угоди на другия, а сам да се чувства комфортно и щастлив в живота си и в ролята си на съпруг, за да може наистина да бъде такъв. А малките трикове, които ще ви помогнат в тази посока са:

1. Направете парти

Дори когато сте най-уморени, малко забавление няма да ви е в излишък. Не става въпрос за нещо грандиозно, изискващо голяма подготовка. Поръчайте пица, вземете вино и бира и извикайте няколко приятелски двойки. Така ще разнообразите вечерта, ще се посмеете и ще създадете нови спомени с любимия човек, извеждайки и двама ви от рутината.

2. Оставете телефона си в колата

„Напоследък все повече двойки са забили поглед в телефона си, когато са на маса. Хапването е „събитие“, което би трябвало да сближава и да дава шанса за обмен на информация и диалог. В дигиталната ера обаче дори в тази интимна обстановка, хората са дистанцирани“, обяснява семейният консултант от Ню Йорк д-р Даун Майкъл.

Според нея подобно поведение показва липса на уважение и затова тя съветва мъжете да се разделят с телефона си вечер, когато са у дома. На практика това е почти невъзможно, тъй като телефонът е неизменна част от нашето ежедневие и все пак може да се отделите от него поне на вечеря.

3. Не я питайте: „Как мина денят ти?“

Вместо това я попитайте как се чувства. Жените обичат да говорят за чувствата си, а и така въпросът няма да бъде просто едно клише, казано от чиста учтивост и навик. Ако каже, че е уморена или стресирана, може да я отмените в приготвянето на вечерята и нежно да я масажирате, за да се отпусне.

4. Вземете си почивка от ролята на съпруг поне веднъж месечно

Дори най-добрите актьори имат нужда от време да излязат от образ. За да бъдете добър съпруг, трябва да се чувствате добре в кожата си, затова е хубаво да си обърнете внимание и да можете да правите любимите си неща. Отделете си един или повече „мъжки дни“ в месеца, когато да се погрижите основно за себе си и това, което ви прави щастлив.

5. Оставете очакванията настрана

Повечето хора смятат, че познават много добре човека до себе си и знаят точно какво иска и очаква. Вероятно е така до някаква степен, но все пак никога не спирайте да питате половинката си какво иска. Не сте ясновидец, а и тя не чете мисли, така че когато правите нещо заедно, го съгласувайте, освен ако не е романтична изненада.

6. Поставете връзката преди егото си

Никога не забравяйте, че връзката е нещо, върху което не трябва да спирате да работите. И по-важното е да я поставяте пред собствената си гордост. Когато спорите, не мислете как да обвините другия и да защитите себе си, а как да решите проблемите, за да съхраните семейството си и да го направите по-сплотено и силно.

7. Лягайте си ядосани

Когато човек е афектиран, той много не мисли и често казва неща, за които после съжалява. По-добре си дайте време да охладите страстите като се наспите, отколкото да излеете всичко, което мислите на мига и после да нанесете непоправими или трудно поправими щети на брака си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари